Contactgroep valt uit

Heavyuser

  • #1
Hallo forummers,
Na klussen aan de centraaldoos in het plavond gistermiddag is de contactgroep van die kamer in mijn huis helemaal uitgevallen.

Wil dat zeggen dat ik nu een stop moet vervangen in de meterkast of heb ik de doorgeleiding in de centraaldoos verbroken?

Er zaten heel veel stugge draden in de centraaldoos. Ik heb er een fase en een nuldraad uitgetrokken en die in een kroonsteentje geduwd en verbonden met een fitting.

Maar lamp in die fitting deed het ook niet. Nu ben ik dus van de regen in de drup beland, want mijn televisie doet het ook niet meer.

Hoe weet ik of een stop kapot is?
Fijne Feestdagen en klusvol 2017!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Heavyuser
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Je geeft zelf al aan wat je gedaan hebt.
Het begin is dus om alles weer terug te brengen in originele staat en kijken of dan alles weer werkt.

Verder
Een fase en een nul losmaken en daar een lamp op aansluiten betekend dat deze 24 uur per dag zal gaan branden en daarnaast is het maar de vraag of je een aanvoer hebt gehad of een draad wat naar een stopcontact loopt.
In het 1e geval blijft de lamp branden en in het 2e geval gaat hij nooit branden en is dat toevallig het stopcontact van je TV dan doet die het vanzelf sprekend ook niet meer.
Dus gewoon alles eerst terug origineel maken.

Een stop heeft een springplaatje aan de achterkant. afhankelijk van hoe zwaar de stop is heeft deze een bepaalde kleur en meestal is die grijs (16A) of rood (10A)als dat plaatje is losgesprongen dan is je stop kapot en moet hij vervangen worden.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu