Constante aanvoertemperatuur creëren

Harrie janssen

 • #1
Goedeavond klussers,

Sinds een half jaar heb ik een nieuwbouw appartement betrokken waar de volgende situatie zich voordoet:

-Zehnder comfoair E 300 WTW unit met een ingestelde comforttemperatuur van 21 graden.
- intergas HRE ketel
- vloerverwarming (hoofdverwarming) met 5 aanvoer en retourslangen. (Zie foto voor aansluitingen)
-Er zijn geen radiatoren aanwezig

Alles wordt geregeld via de kamerthermostaat in de woonkamer, betreft een honeywell on/off thermostaat. De vloerverwarming staat echter nooit aan omdat het een zeer goed geisoleerd appartement is en de WTW dus klaarblijkelijk goed zijn werk doet aangezien er verder geen warmtebron aanwezig is. Allemaal leuk en aardig en lekker zuinig uiteraard, maar nu het kouder wordt zou het wel prettig zijn als de aanwezige tegelvloer (gehele appartement) niet zo koud zou zijn. Echter door de goede isolatie kan ik de thermostaat wel naar 22 graden draaien maar deze temperatuur wordt binnen enkele minuten behaald, indien ik de thermostaat dan terugdraai naar 19 graden duurt het ongeveer 24 uur voordat de temperatuur van 22 naar 21 daalt (verder daalt deze niet). Ook niet nu het buiten wat kouder is geworden. De thermostaat hangt overigens geheel vrij en wordt dus niet beinvloed door apparaten of objecten in de buurt.

Wat ik wil bereiken is dat er toch licht verwarmd water door de aanvoerslangen stroomt, de aanvoer (en retour) zijn allen koud. Wat ik reeds geprobeerd heb is de aanvoertemperatuur in de cv terug te zetten naar 35 graden (stond op 60 graden:?) zodat wanneer er warmte gevraagd wordt dit wat langer zal duren dan 5 minuten. Echter dit is vooralsnog niet de oplossing want er wordt geen warmte gevraagd, het is immers al 21 graden. Heeft iemand een idee hoe ik ervoor kan zorgen dat er verwarmd water door de vv buizen stroomt (dit hoeft er niet voor te zorgen dat de ruimte verwarmt wordt enkel het grootste deel van de kou uit de tegels trekken). Het water wat nu in alle slangen zit is namelijk ijskoud. Ik heb de vv overigens getest door hem flink omhoog te draaien en dan worden alle leidingen wel goed warm.

16056511329946398979733213803430.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  De vloer zal de zelfde temperatuur hebben als de ruimte temperatuur. Als u de vloer gaat voorzien van warm water gaat de ruimte temperatuur ook omhoog. Wat u ijskoud noemt in niet ijskoud maar de ruimte temperatuur. U kan niet de vloer verwarmen zonder dat de temperatuur stijgt. Zo werkt nu eenmaa.

  Vr Gr .
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #3
  probeer de temperatuur van de comfo van eens lager in te stellen op bv 19 graden zodat deze niet alle verwarmde lucht naar binnen blijft gooien.
  Je doet dan wel teniet dat je energie zuinig stookt maar misschien blijft je vloer dan ies warmer doordat er vraag blijft en er dus niet met de wtw de gehele woning op temp komt,
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu