Condensvorming tussen tegelmuur en houten plaat?

ProfBeun

  • #1
Vraag me niet waarom maar ik wil een paar ultra lelijke muren wegwerken met een hardboard plaat met daarop kunststof / houten wandbekleding of gips. De 3 muren bevinden zich in het toilet. Een kant is de muur van de woonkamer, 1 kant is de muur van de douche en achter de muur bevindt zich een schuurtje met deur naar buiten (schuurtje is vrijwel gelijke temperatuur als buiten). Als ik hardboard op de tegelmuur ga montagekitten (direct, of met regelwerk) en er bevinden zich kleine luchtruimtes (enkele mm tot 3cm) tussen het hardboard en de tegels, is er dan gevaar van condensvorming? Het toilet is niet direct verwarmd, maar grenst dus aan de woonkamer en hal. Gezien de zijde waar het schuurtje zich bevindt nogal koud is in de winter lijkt mij dit gevoelig voor condens. Hopelijk kunnen jullie hierbij helpen.
 

ProfBeun

  • #2
OVERIGENS:
De muur waar het schuurtje zich achter bevindt is niet geïsoleerd, het is zelfs een enkelsteens muurtje.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Kun je niet een regelwerk plaatsen met daartussen een paar cm isolatie?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
ProfBeun schreef:
ik wil een paar ultra lelijke muren wegwerken met een hardboard plaat met daarop kunststof / houten wandbekleding of gips
Waarom?
 

ProfBeun

  • #5
Omdat ik niet ga tegelen, duur en niet per se mooier. Voor een wc is een wand van kunststof of hout (afneembaar met doek) met daarboven gips niet heel gek toch? Die muren zijn lelijk dus moet er wat overheen.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu