Condensvorming stalen dak garage

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #1
Hoe kan ik condensvorming voorkomen bij een garage met een stalen dak van damwand profiel.het is een dak zonder isolatie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is onmogelijk. Fenomeen in de natuur. De damwand bevriest en dat is niet tegen te houden.
Een paar vragen terug van het zelfde.
Ik lees op het internet dat als er aan de onderzijde een vlies is aan gebracht dit het vocht opneemt het bevroren water zal drogen zonder te druppen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Er is maar 1 manier om condens te voorkomen en dat is extra ventileren.
Dus gewoon lekker laten tochten in de garage dan heb je ook zo weinig mogelijk condens.

suc6

Gerrit
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Oke bedankt tot zo ver
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Een doek er strak onder spannen helpt in ieder geval tegen het gevolg: Nat gereedschap.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Er zijn wel meer manieren maar in feite komen ze allemaal op hetzelfde neer nl. ventileren en zorgen dat het temperatuursverschil tussen buitenlucht en binnenlucht zo klein mogelijk is.
De damwandplaten liggen nl. altijd ook ergens op. Plaats je aan de binnenkant onder de balken/dragers pir isolatie platen dan ben je de directe drup ook kwijt en hou je de temperatuur binnen ook op peil.
Tussen de damwandplaten en de isolatie moet het dan weer flink kunnen tochten om te voorkomen dat alles in het water komt te staan en wegroest/rot.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Damwand met een laag PUR aan de onderzijde wordt dan de meest solide oplossing.
En met windstil weer. Je dak bevriest door straling uit de ruimte hoe zou je dat dak vanuit de onderzijde dusdanig warm kunnen krijgen dat er geen condens kan ontstaan.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Wgb schreef:
hoe zou je dat dak vanuit de onderzijde dusdanig warm kunnen krijgen dat er geen condens kan ontstaan.
Niet warm, juist koud.
Warme lucht kan meer water bevatten dan koude lucht en komt de warme lucht dus bij de koude platen dan koelt het af en moet dat water ergens heen en verschijnt dus als condens.

Condens ontstaat dus alleen als je een temperatuursverschil hebt, zorg je dat het binnen even warm/koud is als buiten dan krijg je ook geen/nauwelijks condens.
Ga je dus isoleren met een tussenruimte waartussen het voldoende kan ventileren dan blijft het onder de isolatie warm en is het tussen de isolatie en buiten vrijwel dezelfde temperatuur met minimale kans op condens.
Maar inderdaad het dak van de onderkant volspuiten met pur kan ook alleen moet je dat wel kunnen of iemand voor inhuren die dat kan en vooral ook overal een even dikke laag aan kan brengen. (pur hoor je de laatste tijd wel steeds meer negatieve berichten over en wordt soms al het nieuwe asbest genoemd)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Volgens mij zit jij in de standaard situatie. Dit is net iets anders komt niet dagelijks voor maar het is heel vervelend als je een ruimte waar dit kan gebeuren.
Oppervlakken blootgesteld aan de buitenlucht kunnen bij bepaalde weersomstandigheden bevriezen ook als de temperatuur buiten boven nul is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu