Condensvorming in dak boven dakraam

Woodenklees

  • #1
Beste allemaal,

In het voorjaar is het dak van ons huis (1974) voorzien van isolatiefolie tegen eventuele lekkages. Dit naar aanleiding van lekkage boven het dakraam. Dit dakraam hebben we ook laten vervangen (oude en nieuwe zijn van Velux).
Nu kom ik vanavond op zolder en vindt weer een plasje water op de grond op de plaats waar de ellende een paar jaar geleden is begonnen. Het rare is: het is de hele dag droog zonnig weer geweest en het heeft zeker 5 dagen niet geregend. Het moet dus condens zijn. De omstandigheden buiten waren er wel naar: oostenwind, zon, 5-6 graden. Maar mijn vraag is: wat kan de koudebrug zijn? Bij mij weten zitten er alleen maar houten balken in het dak en is alleen de rand waar het dakraam in zit van metaal, maar at weet ik niet zeker. Om nu niet weer gipsplaten te slopen zou ik van jullie willen weten of jullie een idee hebben wat de oorzaak zou kunnen zijn en wat de mogelijke oplossing is.Uiteraard bel ik morgen de aannemer die het werk gedaan heeft en waar ik zelf heel tevreden over ben.

Ik ben benieuwd!
Groeten, Johan
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit soort zaken is best lastig het zou zo maar kunnen zijn dat dit stopt en voorlopig niet meer terug komt. Het ontstaan van condens is zeer kritisch. Ik geef vaak als voorbeeld de spiegel in de badkamer van onder condens en van boven heb je zicht.
Wat bedoel je met voorzien van isolatie folie. Waar zit deze folie, onder of boven het dakbeschot. Weet je ook wat er geplaatst is. Dampopen of dampdicht.
 

Woodenklees

  • #3
Ze hebben eerst de panlatten verwijderd, van het blauwe plastic folie (vochtwerend) geplaatst, nieuwe panlatten er op en de pannen terug gelegd.
Ik weet niet of het damp-open is; goeie vraag!
Volgende week woensdag komen ze kijken.

Het gekke is: er zit naar mijn beste kennis geen metaal in mijn dag (alleen rond het dakraam). Het vocht komt van een balk.....en op hout kan toch niet zomaar condens ontstaan. Of vergis ik mij?

Groeten, Johan
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
In je eerste bericht heb je het over een isolatie folie waar ligt deze.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Woodenklees schreef:
Uiteraard bel ik morgen de aannemer die het werk gedaan heeft en waar ik zelf heel tevreden over ben.
Het is niet de bedoeling van het forum oplossingen aan te dragen voor een aannemer, zie ook de forumregels.
 

Woodenklees

  • #6
Van de nog tot ongeveer een meter van de dakgoot. Aan beide kanten. Op het hout, daarover heen de panlatten. Dan de pannen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Zoals gezegd, daar is het forum niet voor.
Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu