Condensslang airco unit verplaatsen

Tomfranckaert

 • #1
Hallo

De airco unit was al geinstalleerd toen ik het huis kocht. De unit hangt binnen om zijn hoogst. De buitenunit staat op het plat dak.
Ik ben er heel tevreden mee, alleen de manier waarom de condensslang is weggewerkt is niet mooi.

Een paar fotos om het uit te beelden.
Naast het feit dat het lelijk is, wil ik ook rolluiken gaan plaatsen rond dit raam. Dan moeten de slangen omhoog verwerkt worden. mijn vraag is dit uberhaubt mogelijk aangezien ik op andere sites heb gelezen dat de slang altijd eerst naar benden moet. Graag advies.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Vind persoonlijk het geheel om te janken. De condensslang zal inderdaad af moeten lopen indien je het water natuurlijk wilt laten afvoeren.

  Je kunt voor de leidingen kunststof goot materiaal verkrijgen waarin je de leidingen kunt wegwerken. Hierbij zijn allerlei hulpstukken te verkrijgen.

  Als je het rolluik op de muur wilt bevestigen dan zit het gat nu niet echt handig.

  Succes.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Die condensleiding moet gelijk naar beneden lopen en niet eerst omhoog (of je moet met pompjes werken maar probeer dat eerst te vermijden). Ik zou bij het gat de muur iets inkappen en de condensleiding naast het raamkozijn naar beneden laten lopen.

  De hoge druk en lage druk leidingen kan je gewoon verleggen maar gebruik dan wel dat kunststof goot materiaal want dit ziet er uit om luid huilend het bos in te rennen. Voor dat gootmateriaal even langs een aircoboer gaan.

   

  Kacheltje

  • #4
  De leidingen zijn idd wel wat netter weg te werken.
  Mocht je dit langs het kozijn doen hou er dan wel rekening mee dat dit geen ernstige belemmering vormt als je de kozijnen geschilderd moeten worden.

  De plaats van de binnenunit zit eenmaal op een beroerde plek. Je kunt daar eenmaal slecht weg komen met de leidingen.
   

  Klasieb

  • #5
  Houd er rekening mee dat waneer je de vloeistof en de zuigleiding van de airco gaat verleggen dat deze niet meer flexibel zijn en snel breken. Wanneer dit gebeurt loopt je risico dat er vloeibaar koudemiddel uit stroomt. Als je dit op je handen krijgt krijg je koude brand en ik kan je vertellen dat dat zeer pijnlijk is. Ik geef je de tip om de unit terug te pompen in het buitendeel, de leidingen te verleggen. en daarna opnieuw af te persen, vacumeren en vullen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu