Condensafvoer vervangen CV ketel

Born Silly

  • #1
Hallo,

De wat ik denk is de condensafvoer van onze cv-ketel heeft in de witte flexibele slang een gat zitten waar wat stank uitkomt. Nu wil ik dit gaan verfvangen maar vraag me af of hoe het nu aangesloten is wel netjes cq. correct is.

Dit is ons huidige situatie:



Allereerst is er een wat lijkt op een sifon die afgeplakt is met ducktape.



Is dit de correcte sifon, of dien ik deze te vervangen en zoja door welke?

Vervolgens gaat er een flexible buis uit deze sifon over in een bredere witte slang tezamen met een ijzeren pijp die ook uit de CV komt. Het geheel is dichtgekit.



Dit lijkt mij niet dat dit zo hoort maar weet iemand wat ik dan wel nodig heb om dit netjes aan te sluiten.

De witte flexible sluit gaat uiteindelijk over in de afvoer.



Zoals aangegeven wil ik dit geheel graag gaan vervangen en vraag me dus af met welk matriaal ik dit het beste kan doen. Hoop dat iemand mijn de linkjes kan sturen hoe dit normaliter wel netjes aangsloten hoort te zijn.

Alvast bedankt.

Marco
 

Marcn88

  • #2
De sifon onder de ketel is de juiste, de grijze slang die daar aan zit hoort ook hierbij maar deze slang moet los in een afvoerbuis hangen deze mag niet rechtstreeks op het riool aangesloten worden.
Om e.e.a netjes aan te sluiten zult u vanaf het tstuk waar nu de witte slang inzit een sifon moeten plaatsen en dan met pvc buis en bochtjes en een t stuk de afvoer netjes verlengen zodat de grijze slang en het pijpje van de inlaatcombinatie hierop uitkomen.
 

Born Silly

  • #3
Hallo Marcn88, dus als ik u goed begrijp dat moet ik een sifon plaatsen vlakbij het T-Stuk en van deze sifon naar de andere sifon de huige? Dat is geen probleem die koperen buis die nu ook in de witte afvoer zit, waar sluit ik die op aan en waarmee?

Alvast bedankt


Quote verwijderd, die is overbodig, mod.
 

Marcn88

  • #4
Die koperenbuis moet ook uitkomen op de nieuwe afvoer dmv een t stuk dit mag een open verbinding zijn
 

Born Silly

  • #5
Heb een beetje zitten te googlen naar producten maar kom niet uit welke delen ik nodig heb dus dan maar een profesional inhuren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu