Condensafvoer lekt bij koude ketel

Clemensbarends

 • #1
Na enig zoekwerk naar de oorzaak van het doorlopende drukverlies in mij cv (expansievat is vervangen) heb besloten vanochtend de ketel uit te zetten, koud bij te vullen (1,8) en ik heb se condensafvoer uit de sifon gehaald. Die lekt elke zes seconden een druppel water. Dat lijkt me, voor een ketel die weinig condens zou moeten maken in koude toestand vrij veel: 20 druppels in een ml, 2min per ml, 30ml per uur... is 720ml per 24 uur, bij gelijkblijvende druk.
Mag ik hieruit concluderen dat er een redelijke aanwijzing is dat mijn ketel ergens binnenin lekt, of drupt dit altijd bij een koude ketel die uit staat?

E66AE273-741F-4E86-83E3-0D3A8367B978.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Bij een ketel die uitstaat is er geen verbranding , er ontstaat dus geen condenswater en zou de afvoer dus niet mogen lekken.

  Er zou nog wat water kunnen inregenen via de rookgas afvoer en dat komt dan ook uit de afvoer.
   

  Onderhoudtje

  • #3
  De juiste manier is om de ketel uit te zetten en bij te vullen tot ongeveer 2,5 bar. De ketel een nachtje uit laten staan en dan in de ochtend kijken wat er in de emmer zit en de druk ook echt gezakt is.

  Welk merk ketel heb je?
   

  Clemensbarends

  • #4
  Ik zal het vannacht eens regelen. Het is een Itho Klimax 2.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu