Condens op binnenkant raam bij lage vochtigheid

Jan-WillemW

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb het probleem dat we bijna alle ochtenden condens op enkele ramen hebben, aan de binnenkant. Ik hou nu al een poosje de vochtigheid in de kamer in de gaten, gisteren was die maar 40% en vanochtend nog steeds, toch vanochtend weer condens aan de binnenkant op het raam, aan de onderkant. Het raam aan de voorkant, waar het condens voornamelijk zit is in 2016 nieuw geplaatst (HR++)

We hebben dag en nacht een klein kiepraampje open staan aan de achterkant van de kamer. (ventilatie genoeg dus lijkt me). Savonds staat de thermostaat op 20graden, en om 22uur gaat deze naar 16graden.

Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.

Jan-Willem
 

Klussen.

  • #2
In deze tijd van het jaar is condens op de ramen normaal. Naarmate je dichter bij de (koude) raam komt loopt de relatieve vochtigheid van de lucht op. Bij het raam is die 100% en condenseert het. Als je dit wilt voorkomen moet je zorgen dat er minder vocht in de lucht wordt uitgestoten. Dit is echter beperkt mogelijk omdat mensen en dieren door te ademen veel vocht in de lucht brengen. Veel ventileren en de afzuigkap op standje 3.

btw: een kiepraampje aan één kant is niet genoeg om een ruimte goed te ventileren.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat @Janklusser zegt, onder dit raam werk ik nu. Ook lage luchtvochtigheid, ik zit alleen in een grote kamer van 35 m2, het is niet eens heel warm (18 graden) en het raam is HR++ (Kijk maar: ijs op de buitenkant, dus goed geisoleerd). Toch wat condens in de hoeken en aan de randen zichtbaar. Is de tijd van het jaar.

269749888_340366100899573_3475944813890054138_n.jpg
 

Jan-WillemW

  • #4
Oke bedankt voor jullie reacties, wellicht niks aan te doen dan, ik zal kijken of ik nog beter kan ventileren
 

ADDave

  • #5
Wat Jan zegt inderdaad. Het raam is dusdanig koud dat het onder het dauwpunt van de ruimte komt. De lucht kan daar niet meer vocht vasthouden en slaat dus neer op je raam.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu