Compacte vaatwasser aansluiten van toe en afvoer?

Jordy.br

 • #1
Goedemorgen,

Ik hoop hier niet mee in de herhaling te vallen maar ik kan voor mezelf niet helemaal op het internet vinden hoe ik alles nou precies aan moet sluiten.

In deze topic gaat het om mijn Inventum VVW5520 mini vaatwasser.

Ik woon in een studio woning (zoals de verhuurder het zo mooi noemt) wat er praktisch op neer komt dat ik in 1 kamer woon. Niet schrikken hoor, want de kamer heeft een oppervlakte van 10 m2 + nog een badkamertje van 1,5 m2. Er is geen gootsteen aanwezig, enkel een wasbak. Het afwassen is geen pretje in zo'n wasbak, dus besloot ik zo'n compacte vaatwasser aan te schaffen.

Helaas liep ik bij het uitpakken van de vaatwasser tegen het probleem aan dat ik helemaal geen juiste kraan hiervoor in m'n studiootje heb. Ik heb dus wel een douche en wastafel met kranen en afvoeren. De vraag is voor mij alleen of er een toepassing mogelijk om uiteindelijk mijn vaatwassertje draaiende te krijgen, en zo ja hoe precies?

Ik zal wat afbeeldingen bijvoegen om de situatie duidelijk in kaart te brengen.

829900.jpeg 1306127.jpeg Studio waz schets.png IMG_2498.jpeg IMG_2496.jpeg IMG_2495.jpeg 25DF9B40-313D-4F3C-A64F-86681561341F_1_105_c.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Volgens mij moet de vaatwasser in de buurt van de wastafel gaan komen, andere logische plaatsen zijn er niet.

- Leiding van de koudwaterkraan onderbreken, en hier een doorstroommuurplaat met een 1/2 bi aansluiting voor een wasmachinekraan op plaatsen. En uiteraard de wasmachinekraan zelf.
- Afvoer: maak een aftakking vlak boven de vloer met een Y-stuk, en zet een stuk afvoerbuis zo hoog mogelijk tegen de muur waar de afvoerslang van de vaatwasser in past.
 
 • Informatief
Waarderingen: Jordy.br

Jordy.br

 • #3
Thank voor de vlugge hulpverlening! De termen zeggen mij zo direct niet zoveel dus word even googelen en kijken of ik er uit kom.

Waar het apparaat komt te staan maakt mij eerlijk gezegd helemaal niets uit, ruimte om te leven is hier toch vrijwel niet.

Het water moet wel ergens tijdelijk afgesloten worden voor de werkzaamheden neem ik aan?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #4
Ja, anders wordt je kamer een aquarium...
 
 • Geweldig
Waarderingen: Jordy.br

Willem52

 • #5
Voor de aan te schaffen hulpstukken voor de afvoer zou ik pp- of ppc- hulpstukken gebruiken. Deze beschikken over een rubbermanchet en zijn makkelijk naderhand nog aan te passen.
 
 • Geweldig
Waarderingen: Jordy.br

D-Official

 • #6
kraan.png
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
 • #7
D Official het verdient de voorkeur om wel een variant met muurplaat te monteren i.v.m. stevigheid.

En let erop dat je de flexibele slang van de kraan op een puntstuk, dus met vlakke kant, moet aansluiten. Een normale knelkoppeling heeft een conische/scherpe rand waar de rubbers in de wartel niet blij mee zijn.
 
 • Like
Waarderingen: Krunnie

Lampje45

 • #8
Walker schreef:
- Afvoer: maak een aftakking vlak boven de vloer met een Y-stuk, en zet een stuk afvoerbuis zo hoog mogelijk tegen de muur waar de afvoerslang van de vaatwasser in past.
Als je geen rioollucht wilt hebben zal er nog een sifon tussen moeten
 
 • Like
Waarderingen: Krunnie en Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu