Combinatie Honeywell en Intergas geeft probleem.

Pietjeprecies

 • #1
Ook ik heb problemen met de combinatie Honeywell Chronotherm Modulation en een Intergas ketel HR28 Combi.
1) dat de Chronotherm maar 1 van de 4 vlammetjes laat zien terwijl de ketel toch moduleert komt (volgens een Intergas monteur) omdat de Intergas ketel niet volledig de OpenTerm communicatiestandaard ondersteunt. Een enkel vlammetje op termostaat geeft alleen maar aan of ketel brandt en niet de mate van modulatie (waarom vertellen ze je dat niet in de documentatie!).
2) Op andere fora kun je meer lezen over gebrekkige data communicatie tussen Intergas combi HR28 ketel en deze Chronotherm Modulation thermostaat. Aan thermostaatzijde moet een condensator van 100nF geplaatst worden over de 2-draadsverbinding omdat anders allerlei 'vage klachten' kunnen ontstaan. Ik denk dat de klachten niet vaag zijn maar de diagnose ervan! Er wordt ook geen melding gemaakt of het uitsluitend communicatieproblemen betreft (een condensator dempt piekstoringen op de lijn, waar die storingen ook vandaan mogen komen) of ook temperatuur regelproblemen. Bij een goed ontwerp zou zo'n condensator eigenlijk niet nodig moeten zijn, is eigenlijk een lapmiddel).
3) ook ik heb enkele keren met 3 andere temperatuur meters (digitale meter voor in de auto, een oude ronde Honeywell bi-metaal meter en een themokoppel de huiskamertemperatuur gemeten. Verschillen onderling nog geen halve graad! Echter, de ene keer gaf de Chronotherm gaf 2 graden lager aan. Goed, de Chronotherm hiervoor gecorrigeerd. Systeem werkt enkele dagen goed. Dan geeft de Chronotherm 3.5 graad teveel aan. In dit laatste geval, bijvoorbeeld, gaf de Chronotherm 20.5 aan. De werkelijke temperatuur is 17 graden. Insteltemperatuur 19 graden. Ketel brandt niet. Pas als ik de insteltemperatuur verhoog boven de 20.5 graad gaat de ketel aan! Wat een gelazer met een regelsysteem wat in essentie simpel zou moeten zijn. Graag suggesties om tot een oplossing te komen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Topic afgesplitst, topic kapen mag hier niet.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu