Combiketel geeft geen warm water

Klusmus82

  • #1
Hallo;
ik heb een combiketel van het merk Fasto, die het voor de cv-verwarming prima doet, maar geen warm water geeft. Er komt wel water uit de warmwater-kraan en als de verwarming lang aanstaat, is het water uit de kraan ook heel even warm maar wordt en blijft dan al snel koud.
De warmtewisselaar voelt alleen aan de bovenkant een beetje warm aan, verder is hij helemaal koud. Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn? misschien iets met kalk; en zo ja, is het mogelijk een warmtewisselaar te ontkalken?
dank dank!
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heeft u het type van de ketel?
Weet u zeker dat er (CV) water door de warmtewisselaar loopt? Of gaat het naar de radiatoren? In dat geval is de driewegklep de boosdoener.

Kunt u omschrijven wat er gebeurt, b.v. warmwaterkraan gaat open - je hoort een tik - de ventilator gaat draaien - de brander gaat aan - ...
 

Klusmus82

  • #3
Het is een Fasto fc 2000 hr ketel.
Lijkt er wel op dat er water door de warmtewisselaar loopt ; zo klinkt het althans. Verder; als de cv uitstaat en ik de warm waterkraan opendraai, gebeurdt er in de ketel niks, in die zin, er komt wel water uit de kraan maar hoor geen tik, ketel slaat niet aan etc...
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
In die ketel zit een water gedeelte wat op kraan open druk reageerd .

Dit reparen of vervangen en de ketel zal weer warm water leveren.

het is een messing kleurig apparaatje wat achter aan in het midden onder in de ketel behuizing zit met twee aangesloten water leidingen.

Het onderdeel nummer van Nefit is tapschakelaar 73106
of een onderdelensetje voor de tapschakelaar 73138

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu