Combiketel op hol

Wibro1952

  • #1
Wij hebben 2 jaar geleden een nieuwbouwwoning betrokken. Op sommige onderwerpen, waaronder de verwarming, hadden wij 2 jaar garantie. Alsof het zo moet zijn, in juli 2022 is de garantie afgelopen en sinds deze week hebben wij een storing in het verwarmingssysteem.
Het gaat hier om een Intergas HRE36 combiketel. Deze wordt bediend dmv een Honeywell round themostaat (beneden bedraad, in de badkamer een WiFi-versie op batterijen).
In de badkamer staat de thermostaat op 18,5 graden. Beneden stellen wij de thermostaat in op bijv. 20 graden. De ketel slaat aan, getuige het vlammetje in de display vd thermostaat. Maar.......de ketel blijft verwarmen. Het is hier al 25 graden geweest. Met de huidige gasprijzen geen goeie keus....
Ik ben al een week of drie bezig met het aanschrijven van diverse installateurs voor een onderhoudscontract en nu dus ook voor een reparatie. Maar, overal nul op het rekest. Personele problemen, geen nieuwe contracten meer aangaan etc.
Ik heb, als leek, al diverse dingen geprobeerd: Ketel gereset, maar die gaf geen storingscode. Batterijen vervangen van thermostaat boven, combiketel uitgeschakeld dmv schakelaar op het apparaat, en ook door de stekker eruit te trekken. Niets helpt. Zelfs nu, de ketel staat uit, de kamerthermostaat gaf een temp. van 22 graden aan, maar de temperatuur blijft oplopen.
Wie heeft voor ons de gouden tip? En wie kent een bedrijf die wel een reparatieklus kan doen en ook een onderhoudscontract aanbiedt?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Wibro1952 schreef:
Zelfs nu, de ketel staat uit, de kamerthermostaat gaf een temp. van 22 graden aan, maar de temperatuur blijft oplopen.
Deze snap ik even niet. De temperatuur blijft oplopen terwijl de ketel uit staat?

Wat voor een zoneklep zit er onder de ketel? Is dit een 2-weg klep of een 3-weg klep? Zijn beneden en boven 2 gelijke zones of is er een LT/HT regeling toegepast met beneden vloerverwarming en boven radiatoren?
 

Wibro1952

  • #3
De ketel hebben wij uitgezet dmv de aan/uit schakelaar op het apparaat. U praat hier met een leek, sorry. Dus het verhaal van die kleppen....Idd, beneden vloerverwarming, boven radiatoren en in de badkamer vloerverwarming met een radiator.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Als de ketel is uitgeschakeld en de temperatuur blijft oplopen, dan moet je de oorzaak niet in de CV-installatie zoeken.
 

Klusser1954

  • #5
Bedoelt u: ketel staat uit door middel van de thermostaat?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Kun je misschien wat foto's maken van de installatie onder de ketel? Dan kunnen we zelf bekijken wat voor een zoneset er gebruikt is. Dit zal wel LT/HT zijn Intergas kennende en gezien het vloerverwarming en radiatoren betreft, maar ook daar hebben ze 2 smaken van (met een 3-weg klep of met een 2-weg klep).
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
de klep naar het lt gedeelte komt niet geheel in rust positie terug waardoor de ketel blijft stoken, ff het binnenwerkje van deze klep vervangen
 

Wibro1952

  • #8
@Klusser1954 Nee. Ketel staat uit dmv de aan/uit schakelaar op de ketel zelf. Of ik trek de stekker uit stopcontact.
 

Wibro1952

  • #9
@XanderH Ik heb een aantal foto's bijgevoegd. Hoop dat je er wat mee kunt.

WhatsApp Image 2023-01-24 at 16.09.45.jpeg WhatsApp Image 2023-01-24 at 16.09.43.jpeg WhatsApp Image 2023-01-24 at 16.09.36.jpeg WhatsApp Image 2023-01-24 at 16.09.31.jpeg WhatsApp Image 2023-01-24 at 16.09.36 (1).jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu