Cold-fill boiler keuken

Klus_Keizer

  • #1
Hallo,

Ik ben op zoek naar een soort van compacte keukenboiler (cold-fill, op elektra), die onbeperkt warm water (ca. 40C geeft) geeft, bestaan deze? Dus koud water komt erin en warm water komt eruit.

Ik heb op wat sites boilers bekeken, maar het is niet altijd duidelijk of deze nou hotfill zijn of niet en deze dus ook onbeperkt warm water leveren...

Wij hebben in de keuken alleen maar een koudwaterleiding en geen warm waterleiding...
 

Fiesiekus

  • #2
Volgens mij is het verschil tussen hot-fill en cold-fill alleen de stijg(of daal)pijp die het water aanvoert. Dus cold-fill is gewoon verkrijgbaar.

En onbeperkt warm water geeft geen enkele boiler.
 

Klus_Keizer

  • #3
Fiesiekus,

Er is dus geen type boiler/apparaat dat op elektra in de keuken onbeperkt warm water levert. Enige oplossing is dan een warm water leiding aanleggen vanaf de CV ketel?

ps. gaat dit problemen opleveren icm. een Afwasmachine? Zeg, een boiler van max 14 liter warm water (40c) en opwarmtijd van 10minuten?
 

Fiesiekus

  • #4
Als je mij het vermogen van je cold-fill boiler geeft; reken ik voor je uit hoeveel water van 40 gr. je onbeperkt kunt tappen.

Als je al een vaatwasser hebt, heb je aan 10 l. méér dan genoeg voorraad.

En een combi-ketel geeft ook geen onbeperkt heet water; als het aardgas op is, staan die combi's ook stil. We moeten af van het onbeperkt consumeren en energie verspillen.
 

Klus_Keizer

  • #5
Hoi Fiesiekus,

Heb je hier genoeg aan?

Vermogen 2200
Belasting 10
Temperatuurbereik 50-60
Gem. hoeveelheid warmwater (55°C) 7
Gem. hoeveelheid warmwater (40°C) 13
Opwarmtijd (ΔT = 55°C)
Horizontale plaatsing: 13
verticaal: 10
Stilstandverlies 18,6

Het gaat ook niet om onbeperkt energie verspillen en warm water in de keuken, maar onze loodgieter heeft in zijn offerte opgenomen dat hij tevens een warmwaterleiding zou leggen van de CV (zolder) naar de keuken. Maar hij adviseerde deze boiler en hij meldde dat deze onbeperkt warm water levert (we hebben wel betaald voor de warm water leiding van zolder naar keuken btw. :) )

Dit is voor het eerst dat ik in een keuken terecht kom zonder warm water vanaf de CV, ik kan dus ook niet inschatten of we het redden met deze boiler (huishouden van 2 personen met normaal dagelijks gebruik van warm water in de keuken, incl een A-label vaatwasser).
 

Fiesiekus

  • #6
Geeft 1,25 liter per minuur bij een opwarming van 25 graden (van 15 naar 40).

Maar zo moet je het niet zien; je hebt 14 l. heet water ter beschikking en dat is meer dan genoeg voor 2 personen en ook om 'n emmer heet sop te maken.

Alleen te weinig om te douchen
 

Klus_Keizer

  • #7
Ik douche altijd koud :wink:

Dank je voor het uitrekenen, Fiesiekus.
 

Kloek77

  • #8
Lees ik dat het de bedoeling is de vaatwasser te voorzien van een ww-aansluiting?
 

Fiesiekus

  • #9
Dat is sterk af te raden.
 

Michiel_H

  • #10
Klopt, ondanks het advies om te stoppen met energie verspillen is het niet aan te raden om een hotfill-vaatwasser te gebruiken. De vaatwasser heeft in zijn programma's bepaalde fases waarbij koud water nodig is.
Overigens is iedere boiler waarbij niet staat vermeld dat het een hotfill is een coldfill. Coldfill wordt als term dus ook nooit vermeld. Gangbare termen zijn close-in en close-up. Voor in de keuken heb je waarschijnlijk een close-in nodig. Die komt IN het kastje in plaats van boven (up) de gootsteen.
14 liter is meer dan voldoende voor een keuken. Combiketels hebben vaak 25 liter in voorraad en dat is ook genoeg voor de douche.
Denk er wel aan dat een close-in boiler op aparte groep moet worden aangesloten..
 

Fiesiekus

  • #11
2200 Watt? Dacht 't niet.
 

Michiel_H

  • #12
Rekentechnisch hoeft het inderdaad niet. Dan zou je een oven of een steamer ook niet apart hoeven te zekeren maar daarvan weten we ook dat wel verstandig is..
Als je die boiler samen zekert met wcd's voor huishoudelijk gebruik dan kon je toch wel eens aan de 16A komen als je tegelijkertijd de waterkoker met 1800 watt aanzet...
 

Xr8

  • #13
Verschil tussen een gewone en een Hotfill is eigenlijk alleen maar het vermogen. Een normale is zoals al aangegeven 2200W een Hotfill 500W

Deze is maar 500W omdat het de bedoeling is om deze te vullen met voorverwarmd water vanaf een andere warmwater bereider. Het veel lagere vermogen dient alleen om de boiler warm te houden, hij zal waarschijnlijk de boiler ook wel kunnen opwarmen, het duurt alleen erg lang.

Toepassing vooral bij het hebben van een lange warmwaterleiding naar bv een keuken, je hebt direct warmwater, en het koude water wat eerst in de boiler komt zal zich vermengen met al aanwezig warmwater, je merkt het dus niet of nauwelijks.

Deze boiler kan dus onbeperkt ww leveren, maar alleen doordat er nog een toestel draait, zelf kan deze boiler, en ook een normale boiler van 2200W nooit en te nimmer onbeperkt ww leveren.

De opbrengst kun je wel verhogen door een 15 Liter te nemen en deze op de hoogste temperatuur te zetten, als je dan gaat mengen kun je 25 tot 30 liter van 40 graden eruit halen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu