Coating ... ondergrond ... verward :S

Botjeman

  • #1
Ik heb vandaag een behoorlijke tijd over jullie forum heen gesurft en ben heel wat topics over coatings tegengekomen (waar ik ook naar zocht :) )

Ik ben op dit moment met een project voor school bezig (badkamer ontwerpen) en moet de materialen ervan bepalen. Een glanzende coating in plaats van tegels leek me wel apart en ben daarom gaan zoeken.

Eenmaal een uur verder ben ik totaal de kluts kwijt en weet ik niet meer wat ik wel moet geloven en wat niet.

Gegevens:
Huis is voornamelijk gebouwd uit hout... dus de tegels die in de huidige badkamer zitten zullen vast op gipsplaten vastzitten.

Nu wil ik de coating erop doen. Een waterdichte (veel ventileren :D ) maar is dat mogelijk zonder een speciale ondergrond te gebruiken? Ik heb namelijk al dingen als epoxy-coating gehoord maar bijna alles had een cement muur nodig ofzo...

Ik ben een 'noob' beginner, newb op dit niveau maar voor m'n opleiding zou ik er graag meer over weten :)

Bedankt voor uw hulp

Groetjes
Botjeman
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
:?: Ik ben ook een beetje verward: wilt u de coating over de tegels aanbrengen / wilt u de coating over de gipsplaten aanbrengen?
 

Botjeman

  • #3
Ik wil geen tegels... ik wil een mooie gladde wand die ongeveer net zo glimd als tegels... :S maar ik hou niet van de voegen tussen de tegels :D
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Probeert u eerst even een proefstukje op gipsplaat:

2 laagjes watergedragen iso-primer en 2 laagjes watergedragen hoogglanslak.
 

Botjeman

  • #5
En als ik daar de coating overheen gooi is het goed???

En een proefstukje is iets te laat aangezien ik dinsdag alles moet inleveren :D (en om een pot van die spullen te kopen voor enkel een project vindt ik ietswat overdreven...)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
1. Ik kan helaas niet in uw agenda kijken.

2. "Gissen voor Dinsdag is "Missen", "Meten" voor Dinsdag (proefstukje maken) is "weten".

3. U hoeft geen "coating" meer te over een laklaag te gebruiken. De laklaag sluit voldoende. U kunt een PU-lak in overweging nemen, deze is iets flexibeler.

4. Het aflakken van gipsplaten is eigenlijk net zoiets als het schilderen van Delfsblauwe tegeltjes op hardboard hetgeen in vervlogen tijden nogal eens voorkwam. Zo'n plaat heb ik overigens nog van ca. 45 jaar oud. In uitstekende conditie...
 

Botjeman

  • #7
Ok ik weet dat ik nu heel dom klink maar als ik alles op een rij zet dan...

Is het een witte gipsplaat die je enkel maar waterdicht hoeft te maken en een laklaag eroverheen te doen? of moet daartussen nog iets... (ja ik weet het ben heel slecht ermee :D)

Ow en dat agenda puntje heb je gelijk in, maar ben het zo van mezelf gewend dat ik het vergeet... :roll:
 

Pepjo

  • #8
Ik denk dat we het hier maar bij moeten laten.

Uit de forumregels :

• Dit forum richt zich met name op klussers, die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Het is niet bedoeld voor advies op welk gebied dan ook aan installateurs, bedrijven, winkels of instanties. Ook is het forum niet bedoeld voor oproepen voor enquetes en andere (studie-)onderzoeken, en ook niet om studenten te helpen bij de studietaken. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt, hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen, geheel naar inzicht van de moderator.

Je hebt een hoop antwoorden, verder onderzoek moet je zelf doen.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu