Coating Keukenwand

Billov

  • #1
Vorige week is de nieuwe keuken geplaatst in onze nieuwbouwwoning. Voor plaatsing van de keuken hebben we de wanden gestuct en geverfd (2x) met de muurverf Flexa Australian Breeze.

Aangezien de keukenwand met de muurverf erg mooi bij de keuken stond hadden we besloten te gaan coaten(ongeveer 3-4 m2). Op internet een professionele coating bested, special voor wanden (oa keukens dus ook) en deze op de muur gerold. Echter na het lostrekken van de meegeleverde en bevestigde tape bij bijv. het keukenblad, kwam de coating er bij de taperandjes op verschillende plekken afzetten inclusief de verf (laagje verf+coating dus). De witte kale stuc was dus hier gewoon weer zichtbaar, alles behalve fraai dus.

De vraag is nu wat is slim om te doen? Het hele gecoate gedeelte lostrekken van de muur en opnieuw rollen?

We neigen nu door deze mislukking toch te gaan betegelen, alleen zal dit dan niet het volledige gedeelte zijn wat we hebben gecoat, maar ongeveer 65% van de muur welke gecoat is.

Benieuwd naar jullie ervaringen en/of tips wat nu te doen.
 

Tiho

  • #2
Voor het schilderen voorgestreken of diepgegrond ?
 

Billov

  • #3
Er is inderdaad een primer gebruikt voor het verven. We zijn nu van plan het gecoatte gedeelte eraf te gaan halen zodat er alleen een kale witte stuc wand overblijft. Dan het onderste gedeelte van de keukenwand te gaan betegelen en het bovenste randje opnieuw te gaan verven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu