Deur rubber/kunstof coating beschadigd

Klutstkwijt

  • #1
Ik ben aan het verhuizen en moest een spiegel van de binnenkant van de buitendeur afhalen. Deze had ik vastgekit met siliconenkit en ik heb een paar uur staat truken om hem eraf te krijgen. Nu zijn er een paar stukjes donkergroene coating af.
Hoe kan ik dit het best repareren zonder eerst "Geert Jan Jansen" te bellen?
Het gaat erom dat de blinkende metalen onderlaag niet meer te zien is. :(
 

Klutstkwijt

  • #2
Niemand??
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb geprobeerd je tekst te begrijpen, maar ik kwam er niet uit.
Is er nu een deel van de coating van de spiegel af? Of van de deur?

En als het van de deur is, wat is er dan precies beschadigd. Foto's?

Indien er een stukje van de coating van de spiegel weg is kun je dat in elk geval niet (zelf) repareren.
Dan zul je een nieuwe spiegel moeten kopen.
 

Klutstkwijt

  • #4
Ah, ik begrijp dat mijn tekst niet zo duidelijk is.
Sorry daarvoor.

Het gaat om een metalen voordeur waar een kunststof coating op zit ongeveer in de kleur "klassiek groen"
zie:


De coating is een heel dun maar slijtbestendig laagje van ongeveer een halve millimeter dik.

Nu zijn er stukjes coating vanaf gekomen doordat ik een spiegel van de deur heb verwijderd, (die zat vastgeplakt).

Dit wil ik repareren op zo'n manier dat het niet meer erg opvalt dat de deur beschadigd is geweest.


Nu heb ik een "powerfix tile repair kit" zien liggen. Dit is een reparatieoplossing om kunststof te repareren. Daar zitten verschillende kleurenblokjes bij maar helaas niet "klassiek groen"


Misschien kan ik het beter plamuren en van een nieuwe laag verf voorzien.

Of een beetje montagekit op kleur mengen (met groene kleurstof) en dit erop smeren.

Ik heb geen idee wat het beste resultaat laat zien.Andere oplossingen die ik heb gevonden: smeren met papier maché, klei, kauwgom enz.

verwijzingen naar winkels verwijderd - mod
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
De oplossingen met montagekit op kleur, smeren met papier maché, klei, kauwgom zijn allemaal prut(s)oplossingen. Daar ben je veel tijd aan kwijt en het zal je niets helpen. Komt onherroepelijk weer los omdat dat er allemaal niet voor gemaakt is en het geen enkele hechting met het metaal zal hebben.

Alhoewel ik zelf geen verfdeskundige ben (hopelijk krijg je daar nog een antwoord van) zou ik het zoeken in een (kwaliteits-)lak, liefst op kleur gemengd aan de hand van restanten die los zitten of die aan de spiegel kleven. Anders een paar staaltjes met kleuren lenen bij de verfwinkel en kijken welke het meest in de buurt komt. Zowel 's avonds (met kunstlicht) als overdag beoordelen, kleuren zien er dan heel anders uit.

Je zou dan eerst een laag degelijke metaalprimer kunnen gebruiken (wel eerst goed ontvetten!), neem een grijze primer of indien leverbaar, een die al enigszins op kleur is. Even vragen bij de verfspecialist. :wink:

Dan een aantal lagen lak erover, elke keer een laagje tot de juiste dikte bereikt is. Dat geeft minder verschil dan wanneer je gaat plamuren. En een betere hechting.

Alternatief zou zijn: een (grijze) polyester staalplamuur (zoals voor auto's) over het blanke metaal (eveneens goed ontvetten + schuren voor goede hechting). Probleem is dat je bij plamuren al snel dezelfde dikte bereikt als de omgeving. Ga je het daarna schilderen met een of meerdere lagen, dan is de verf hoger dan de omgeving en valt het extra op.

Een dikte van een halve mm opvullen met plamuur is niet makkelijk te doen zonder dat het zichtbaar is. Dan moet je toch wel een kei in plamuren zijn.
 

Klutstkwijt

  • #6
Hoi Kees,
Ik heb uiteindelijk gekozen voor het vullen met een wax van de "powerfix tile repair kit". Dit is wel niet dezelfde kleur, maar ik heb zo wel het kunststof gerepareerd. Nu ga ik het opnieuw verven zodat het één geheel vormt.
Bedankt voor de goede adviezen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu