Spatwerende coating keuken

Esther1981

  • #1
Hallo allemaal.

Jaren geleden heb ik mijn keuken geschilderd en daarna, op advies van de verfspeciaalzaak, deels afgelakt met meerdere lagen matte PU lak.

De lak is na 7 jaar wel wat vergeeld en ik heb gemerkt dat het slecht tegen spetters rondom ons groenafval bakje kan. Bij de kookplaat is de lak redelijk intact gebleven.

Het is nu tijd voor een nieuwe kleur. Is een PU lak nog steeds de beste manier om de wanden te beschermen tegen spatten? Of is er een andere methode? En ik weet niet of het mag, maar kunnen jullie een bepaald merk aanbevelen die de genoemde nadelen niet heeft?

Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Merken worden hier niet genoemd. De groothandel waar ook de schilder zijn spullen haalt heeft speciale afneembare muurverf, dan zijn al die lagen coating niet nodig.
 

Esther1981

  • #3
Daar kan ik als niet-schilder niet terecht en een schilder inhuren is geen optie.

Tips dus welkom!
 

HenkL14

  • #4
Ik heb in de keuken van mijn vorige woning ook de muur boven het blad afgewerkt met afschrobbare muurverf, gewoon in de lokale dhz winkel gekocht. En op kleur gemengd trouwens.

Rondom de kookplaat ontstond wel wat slijtage van de pannen die er weleens langs de muur kwamen, maar verder geen klachten.
 

De Bob

  • #5
Hallo
Een Pu lak is nog steeds een heel goede lak, bestand tegen spatten en chemicaliën, en is uv bestendig, dus een goede keuze.
Maar een goede schrobvaste muurverf kunt bij de gewone bouwmarkt kopen van een goed merk.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Heb ik het mis als een PU coating veel minder poreus is als een schrobvaste muurverf. Dus gemakkelijker schoon te houden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Dat zal merkafhankelijk zijn. Mocht er bij ons een spat tomatensaus op de muur komen, veeg je het er zo af. Ook als het droog is.

PU coatings zijn minder UV-bestendig, en zullen daardoor vergelen. En omdat je verschillende materialen in lagen opbouwt zul je oude lagen moeten verwijderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu