Coating dakgoot met PU product spoelt er weer uit?

Hetty2

  • #1
Mijn zinken goot is woensdag behandeld met een coating. Het is een product (ik denk niet dat ik hier het merk mag noemen) dat gietgoot U3 heet en waarbij staat: 2-component zinkkleurige, elastische, watervaste, P.U.-gietmassa voor het renoveren/repareren van zinken dakgoten of andere metalen.
Daarna is het een paar dagen droog geweest maar zaterdag regende en waaide het. Nu lijkt die coating (deels) er gewoon uit te spoelen. De goot komt uit in een pijp die weer op een EPDM dak uitkomt, dat dak heeft nu zilverkleurige strepen. Onder dat dak bevnidt zich mijn badkamer. Als ik de coating in de goot nu aanraak heb ik een prachtige glitter-zilverkleurig geverfde vingertop. Volgens de beschrijving had het spul na 3 uren uitgehard moeten zijn. Wat kan hier misgegaan zijn?
Uiteindelijk komt dit water terecht in een regenton waaruit groenten water krijgen. Ook lijkt de dakafvoer nu verstopt en kreeg ik lekkage (grijswit water met chemische geur) door een houten plafond, in de badkamer. Het is er al bij al dus juist niet beter van geworden. Ik plaats zo nog wat foto's

PU2 goot.jpg PU3 dakje.jpg PU1 vinger.jpg
 
Laatst bewerkt:

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Het lijkt er op dat de coating niet goed gemend is en daardoor niet uitgehard is.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #3
1 Heb je dit zelf gedaan of laten doen?
2 Zijn beide componenten gebruikt en gemengd?
 

Hetty2

  • #4
laten doen. Geen idee of en hoe er is gemengd. Ik ga er dan vanuit dat het ok is. Nu kan ik niemand bereiken en probeer het te snappen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dit soort producten vraag om aandacht terwijl iedereen denkt dat smeer je er zo in hatse klats en klaar.
Het mengen, hoe schoon en ik denk heel belangrijk hoe droog was de goot.
 

Hetty2

  • #6
De goot was droog, beetje schoongemaakt maar hij was in 2 uren klaar. Het was maar 1 enkele goot van ongeveer 10meter lang. Ik heb nu wel begrepen dat er 'niks gemengd' is. Dus waarschijnlijk vergeten te mengen en dat is wel een beetje dom (ik bedoel ontzettend stom) vooral ook omdat het op de verpakking staat dat dit moet. Kan het zijn dat wanneer dat spul de regenpijpen inloopt dat die verstopt raken? Als er bv al wat blad inzit, dat het aankoekt? Dat loopt nu niet goed af namelijk vanaf dat platte dakje.
 

Hetty2

  • #7
De dag nadat deze coating (verkeerd) is aangebracht was er een beetje lekkage op 1 punt vanuit het badkamerplafond. Deze goot grenst aan het plafond van de badkamer en komt uit op een plat dakje waaronder de badkamer zich bevindt. Het regende toen licht.
Twee dagen later lekte het er weer maar nu op meerdere plekken. Eerst dacht ik dat de oorzaak misschien een beschadigde loodslab was, tussen dat platte dakje en de muur grenzend aan plafond badkamer, met toevallig veel wind precies daarop, vanuit Zuid-West. (ik had 2 jaar geleden soortgelijke lekkage, toen leek dit de oorzaak en hebben we zelf het lood gerepareerd, daarna geen lekkage meer tot nu). Ik was van plan om hier eens van dichtbij naar te kijken maar heb dat nog niet kunnen doen, moet nog een ladder lenen. Van een afstandje zag ik geen beschadigingen of natte plekken. Maar met de regen van afgelopen nacht heb ik weer dezelfde lekkage en nu komt de wind uit Noord. Ik heb er weer 4 pannen staan waarin het vanaf het houten plafond lekt. Balen! Nu denk nu dat de oorzaak deze keer toch de goot kan zijn. Het is wel heel toevallig dat het na de coatingwerkzaamheden is gaan lekken en dat het lekt blijkbaar bij verschillende windrichtingen. Zou het kunnen zijn dat de goot teveel belast is? Kan een bakgoot het überhaupt aan als iemand er in staat en loopt tijdens de werkzaamheden?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #8
als je er al prut in laat smeren ivm lekkages aan de goot, is deze al niet meer in de beste staat alle extra belasting zoals lopen e.d zal de levensduur niet ten goede komen.
persoonlijk vind ik het altijd zonde om geld uit te geven aan die lap middelen, de enige langdurige oplossing is de goot laten vervangen voor nieuw zink
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu