Chronotherm touch aangesloten maar cv blijft verwarmen

Klusterh

  • #1
Hallo,
ik heb een chronotherm touch aangesloten op mijn Junkers ketel. Ketelklem 1 en 2 op de R en W. De ketel blijft echter verwarmen, tot ver boven ingestelde temperatuur. Hij slaat wel af en toe af, maar lijkt zich niet op het programma te richten. De thermostaat is 2 dagen geleden aangesloten, ik weet dat hij moet inleren , maar dit lijkt te gek. Temperatuur instelling op programma is 15 C, hij verwarmt tot 19 C en blijft dit doen. Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen.
 

JeffreyD94

  • #2
Toestel is zeker aan/uit en thermostaat is modulerend?
Is het een cronotherm touch aan/uit of modulaties?
 

Klusterh

  • #3
Ketel is aan/uit en de chronotherm is ook aan/uit. Dat is tenminste wat ik in de winkel gevraagd heb.
 

Klusterh

  • #4
Ja, handleiding gecontroleerd: het is een aan/uit thermostaat.
 

Marcn88

  • #5
Volgens mij dient er ween weerstand geplaatst te worden tussen klem 2 en 4 zie hiervoor de installatiehandleiding vd ketel
 

Klusterh

  • #6
Ik heb nu inderdaad de weerstand besteld. In mijn eerdere zoektocht was ik tegengekomen dat dat voor het type ZWE dat ik heb niet nodig was, ondanks dat het in de aansluitkabel staat. Dat ga ik nu dus toch maar proberen hoewel ik het niet geheel begrijp waarom dat zou helpen. Het lijkt wel alsof hij niet uit een bepaald programma wil komen, want hij blijft verwarmen, even uitslaan, even verwarmen met een grote regelmaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu