Honeywell Chronotherm Touch reset werkt niet.

max53

 • #1
Ik heb een Honeywell Chronotherm Touch die nu ongeveer 8 jaar oud is. Wanneer ik de thermostaat via het installateurs menu reset gebeurt er niets, de oude waarden blijven staan.
Resideo kon niet helpen, ook een aanbevolen installateur kon mij niet verder helpen. Kent iemand dit probleem? Zitten er knoopcellen op de print?
 

Klusvragen

 • #2
Hoi @max53 ,
In de chronotherm touch zitten 2 aa batterijen naar mijn weten.Als je de thermostaat van de muur afhaalt, de batterijen er een nachtje uithaalt zal hij vermoedelijk wel resetten.
Ik dacht dat er niet een losse knoopcel inzit om de instellingen te onthouden.Zowel, iets langer eruit houden totdat de batterij leeg is.Na 8 jaar zal die knoopcel niet zo goed meer zijn.
Wellicht helpt dit filmpje je ook nog voor het resetten op de ''normale'' manier:
 
Laatst bewerkt:

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #3
In de Chronotherm Touch Aan/Uit zitten inderdaad batterijen.
Maar in de Chronotherm Touch Modulation niet, die wordt gevoed vanuit de ketel.

Het is op dit moment niet bekend welk model @max53 heeft, want dat heeft hij niet aangegeven.
Dus ook niet of batterijen verwijderen zal helpen.

Bovendien worden tegenwoordig veel ingevoerde gegevens in een EEROM (electrically erasable read-only memory) bewaard, in dat geval krijg je de gemaakte instellingen niet weg met het (langdurig) verwijderen van batterijen of het uitzetten van de ketel (bij de modulation versie). Of in een RAM geheugen dat door een klein accucelletje wordt gevoed. Het is juist een (positieve) eigenschap van de Touch, dat hij bij het verwijderen van de voeding z'n instellingen niet kwijtraakt.

Een terugzetten naar de fabrieksinstellingen zou natuurlijk wél moeten werken. Waarbij ik zag, dat niet bij alle modellen 'touch' het terugzetten onder functie 37 zit (zoals in het filmpje), degene waarvan ik de handleiding bekeek had die instelling onder functie 17.
 
 • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

 • #4
Klopt inderdaad .In sommige laptops/desktops zijn CMOS batterijen ook niet meer noodzakelijk
Maar het is natuurlijk wel de moeite waard om het te proberen, aangezien de touch ook niet zo nieuw is.
Hopelijk kan @max53 hem wel via menu 37 of 17 resetten.
 

max53

 • #5
Ik heb een chronoterm touch modulation zonder batterijen. Aangesloten op een intergas kombi kompakt hoe 36/30 op 11 en 12
In de thermostaat staat optimal confort op 0, want er is geen buiten thermometer.
 

Klusvragen

 • #6
Hoi @max53 ,
Je kan proberen hem een nachtje van de muur te klikken, ik neem aan dat je nu geen verwarming nodig hebt XD.
Heb je daarnaast het resetten volgens het filmpje of via de manier van Kees al geprobeerd?Lukte dat?
 

max53

 • #7
Ik heb de thermostaat volgens methode kees gereset dat ging niet. Hij gaat nu een nacht van de muur.
 

Klusvragen

 • #8
Ok, ik hoop dat het helpt!Zo niet, meld het maar hier dan kijken we verder:prima:
 

Klusvragen

 • #9
En @max53 , is het gelukt? :wink:
 

max53

 • #10
Het is niet gelukt. Ik ga op zoek naar een andere thermostaat die wel terugkomt jn zijn programma. Suggesties zijn welkom! Of ik kan 5 en 6 door verbinden en kijken of de dan ingestelde temp blijft bestaan in de remote optie.
 

Klusvragen

 • #11
Jammer @max53 ...
Volgens mij mogen we hier geen adviezen geven over producten, maar ik ben niet erg actief hier dus ik weet het niet zeker.Maar let er i.i.g op dat de thermostaat OpenTherm ondersteund.
Als je toch een andere thermostaat overweegt, kan je net zo goed de thermostaat open maken, kijken of er een batterijtje in zit en die verwijderen.Haal die er dan ook voor 24 uur uit.
 

max53

 • #12
Er moet een accu inzitten want nieuw wordt hij aangeboden met de mogelijkheid om hem van de muur te halen en in te stellen. Nu nog uitzoeken hoe die zonder te beschadigen open gaat.
 
 • Like
Waarderingen: Klusvragen

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #13
Van de Chronotherm Touch Modulation model TH8210M1003 (dat is de enige duie ik tot nu toe gevonden heb) heb ik even wat leesmateriaal bij de fabrikant/importeur (tegenwoordig Residio) opgezocht:
Productgegevens
Installatie instructies
Gebruikershandleiding
In geen van die productgegevens en handleidingen wordt gerept over het in kunnen stellen als hij niet aangesloten is.
Bovendien staat in de installatiehandleiding:
- Geheugenchip voor behoud van alle instellingen.
- Werkt zonder batterijen, de voeding verloopt via de OpenTherm ® communicatieverbinding.

En in de gebruikershandleiding:
- Opslaan van instellingen
De Chronotherm Touch Modulation is uitgerust met een permanent geheugen die alle instellingen bewaart. Ook als de verbinding naar het toestel wordt verbroken, blijft het programma dus behouden. Alleen tijdelijke instellingen worden niet bewaard.
- Bij een stroomstoring
De Chronotherm Touch Modulation kan bij spanningsuitval een korte periode overbruggen, zonder dat de klok opnieuw ingesteld moet worden. Wanneer deze periode te lang is geweest zal de themostaat het instellen van de klok (13:00 uur) weergeven en op continu 15˚C regelen. Om het ingestelde programma weer te activeren moet de klok opnieuw ingesteld worden.


Waar je dat gelezen hebt over dat kunnen instellen als hij van de muur af is, weet ik niet. En ik weet ook niet of dit het model is dat je aan je muur hebt hangen, want er zijn (dacht ik) meerdere modellen Honeywell Toch Modulation geweest. Maar ik denk haast dat je een aanbieding hebt gelezen van het aan/uit thermostaat en niet van deze modulation versie.

Indien er geen backup batterij in zit, valt niets van spanning af te zetten (gegevens worden dan zoals boven genoemd in een EEROM bewaard) en het probleem niet wordt opgelost door een reset, dan zal er iets mis zijn met het thermostaat. En wanneer de fabrikant je niet wil helpen bij de oplossing van het probleem, zal er niets anders opzitten dan een neiuw thermostaat te kopen.
 
 • Like
Waarderingen: Klusvragen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu