Chemisch anker manueel mengen

Rammstein

  • #1
Hallo,

Ik heb hier nog een 20 tal bussen chemisch anker staan die ik nu wil gebruiken. Dit zijn bussen die echter in een speciale "siliconenspuit" moeten geplaats worden. Mijn geluk kennende is deze uiteraard kapot! De klemmen zijn zodanig afgesleten dat de spuit geen kracht genoeg meer heeft om de 2 componenten door de mengteut te persen. Een nieuwe spuit kopen is geen optie want deze kost 150 € en dit vind ik schandalig veel wat ik later toch nooit meer zal nodig hebben, je kan de spuit enkel en alleen voor dat ene product gebruiken.

Nu, als je de mengtuit verwijdert kan je met de spuit de specie er wel nog uitpersen(wss door een minimale druk die het apparaat moet leveren)!

Mijn eigenlijke vraag : mag ik gewoon hebt product zonder mengtuit uit de bus persen en in een potje manueel (met bv een ijsstokje) zelf goed mengen? Ik heb een soort spuitzak liggen waar ik dan het zelf gemengde product in het gat kan injecteren.

Bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Ja natuurlijk mag dat. Volgens mij is zo'n mengspuit gewoon een louche manier om de consument de portemonnee leeg te laten kloppen. Niet kopen dus!

N.B. let wel op de verwerkingstijd!!! Je moet mengen en dan 't weer in de spuitzak zien te frotten!
 

Mark en 3 meiden

  • #3
Lijkt me geen probleem
omdat je het met de spuit uit de koker haalt krijg je m.i de juiste verhouding uit de koker
zou alleen niet te veel tegelijk aanmaken daar je het nog moet mengen en verwerken

zo te zien was ik gelijk met fiesiekus aan het typen :mrgreen:
 

Jvsteenb

  • #4
Als het tubes zijn met een "mengtuit" dan kan het vaak enorm helpen om de tube(s) goed voor te verwarmen. De kitcomponenten worden dan minder viskeus, en laten zich misschien ook nog wel met je huidige kitspuit verwerken. Door de hogere temperatuur zal de polimerisatiereactie over het algemeen ook sneller verlopen.

De losse componenten zullen niet uitharden door een hogere temperatuur, maar kijk even op de tube wat de maximale verwerkingstemperatuur is, om er zeker van te zijn dat de uiteindelijke houdkracht niet aangetast wordt.

Of je een 2K produkt ook met de hand kan mengen en op een andere manier kan op/inbrengen hangt van het produkt af: een produkt met een "potlife" van 10 minuten na menging laat zich nauwelijks zinvol met de hand mengen, omdat het al begint te polimeriseren in de mengpot.

Een spuitzak-achtige constructie is alleen geschikt voor laagviskeuze toepassingen, zeker als de spuitopening niet heel groot is.


Succes!

Vr. gr.

Job
 

Rammstein

  • #5
Hartelijk dank voor de informatie!

Ik zal proberen om de bus even te verwarmen en nog een te proberen, en als het niet lukt zal ik mijn spuitzakconstructie maarb ovenhalen :-)

Bedankt!
 

Rammstein

  • #6
Hey,

just to ley you guys know,

Ik heb eens geprobeerd de temperatuur van de flessen te verhogen (heb ze voor de raam in de veranda gelegd, ze stonden nu gewoon in de werkplaats), en wonder boven wonder, het komt er nu gemengd en al uit :-) Ik moet de duwstaaf van het pistool wel een beetje mee helpen duwen maar dat heb ik er wel voor over om 150 € te besparen :-)

Bedankt voor de tip!!!!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #7
Als het moeilijk gaat om de 2 componenten uit de bus te duwen dan zou het wel eens materiaal kunnen zijn dat oud is, wellicht zeer oud.

Chemische ankers hebben nl ook een uiterste houdbaarheids datum.
dit ter info
 

Rammstein

  • #8
Ja, het materiaal is al vrij oud, maar nog niet vervallen dus het zou nog goed moeten zijn. Maar het ligt wel degelijk aan de siliconenspuit die versleten is. Maar heb ondertussen mbv de bussen een beetje te verwarmen het er allemaal mooi uitgekregen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu