Cementvloer reparen

henry29

 • #1
Op mijn zolders heb ik een horizontale hobbel die ben ik er nu aan het uit beitelen ongeveer 7mm diep. er komt een vinylvloer te liggen vandaar. Hoe krijg ik het mooi glad gewerkt dadelijk? ik gebruik weber beton reparatie, kreeg het niet gemakkelijk mooi glad gestreken met de troffel, wie kan mij helpen? ik moet ongeveer 2 meter aan één stuk doen van wat je op de foto ziet

IMG_1097.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Als het echt vlak moet zijn zou ik investeren in zelfnivellerende egaline.
 

henry29

 • #3
bedankt ik zat hier ook aan te denken, maar weet niet of het ook geschikt is voor kleine oppervlaktes dus reparaties. hoe dik mag egaline zijn? meestal is het een dunne afwerklaag, kan ook eerst beginnen met een laagje cement en daarna afwerken met egaline, mijn te repareren plekken zijn 7 tot 10mm diep
 

Mn22

Vaste beantwoorder
 • #4
Voor vinyl moet de vloer perfect glad zijn. Elke oneffenheid tekent af door het vinyl. Als je rechtstreeks op het beton wil leggen, ligt het dus voor de hand om de vloer in zijn geheel te egaliseren.

Alternatief is het toepassen van een geschikte ondervloer.
 

henry29

 • #5
voor de rest is het een gladde cementvloer, dus liever niet onnodig de hele zoldervloer doen. Plaatselijke reparatie.
 

henry29

 • #6
als ik de specie afrij met een plamuurmes dan krijg ik een ruw geribbeld resultaat, heb de specie klaar gemaakt zoals op de verpakking staat. Voordat ik ga afstrijken beetje nat maken?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #7
Betonslijpmachine,
daar had je waarschijnlijk de bobbel mee kunnen verwijderen.

Maar de ribbels krijg je er ook wel mee weg.

Hier zijn vele varianten op te huur. Kijk anders even op de site van die er een BOEL te huur heeft.

ps. een strook van 7mm diep kan je prima met egaline vullen, wel lastig om precies de goede hoogte te krijgen.
pps. inderdaad beetje vochtig maken, specie mag ook best met ietsjes meer water, het is zelfs niet erg als het beton daardoor iets minder sterk wordt. Er komt vast geen zware industriële machine op te staan.
 
Laatst bewerkt:

Sander 1972

 • #8
Vlak trekken met een plamuur mes werkt niet echt. Beter is het met een plakspaan uitvoeren. Het zandcement aandrukken, en als het nodig is een heel klein beetje water gebruiken. Maar beter egaline erover.
 

henry29

 • #9
Jack D, bedankt voor de tip het is nog niet te laat het is een bobbel van 2 meter en ergens anders één van een meter, lijkt er erg veel op alsof er een elektrabuis omhoog is gekomen maar ik kom geen buis tegen met kappen. Ben vandaag bij een verhuurder geweest voor een Hilti, zou best kunnen dat hij die slijpmachine ook heeft. De Vloer is gelukkig niet van beton anders was ik er niet doorheen gekomen met moker en beitel. Ben benieuwd.
 

Sander 1972

 • #10
Huur er ook een goede afzuiging bij, en een goed gelaatsmasker.
 

henry29

 • #11
ja daar heb ik zeker aan gedacht, wil onze gewone huis stofzuiger er op aansluiten, verhuurder zei dat dat niet goed is, zou niet weten waarom, denk toch dat ik de stofzuiger van hun er bij pak, zal ook een goed mondkapje opzetten.
 
Laatst bewerkt:

Sander 1972

 • #12
als je, je huiszuiger erop zet, kun je hem weg smijten. zit daarna vol stof en kan het ook niet voor werken
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #13
Ik had ooit eens een "goeie" stofzuiger erbij gehuurd, dat viel een beetje tegen, stofvrij werken was toen nog niet zo'n dingen, die stofzuiger maakte het eerder erger dan beter.
Lang verhaal over filters e.d. toen maar een goeie gekocht, maar nu zijn goeie ook te huur.

Het beton gaat over in heel fijn stof, dat gaat deels door de stofzak van een gewone stofzuiger en de relatief kleine filter zal zeer snel verstopt raken.
 

Hharbers

 • #14
met een slijptol met een komschijf kun je bulten er wel uit halen.

Kuilen die volledig gevuld zijn met egaline ef cement staan na drogen soms iets bol (denk aan kop op glaasje jonge jenever)
Met een schuurmachine en grove korrel kun je dit materiaal makkelijk glad schuren zodat het goed aansluit op de bestaande vloer

Maar vergis je niet , een bestaande vloer kan wel glad zijn (voelen) maar dan is hij nog niet vlak.
Leg er een lang rechte rei op en kijk of vloer echt vlak is,
Oneffenheden blijf je zien in je vinyl

Investering in een paar mm egaline op hele vloer geeft een zo veel mooier resultaat
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #15
Eens met de egaline.

Maar ik zou niet adviseren om met een komschijf op een haakse slijper bezig te gaan. Tenzij de woning helemaal leeg is, en ruimte voor ruimte stofvrij en ingericht moet gaan worden.
 

henry29

 • #16
ik weet niet of het gaat werken met egaline, dit is dun vloeibaar, vloeit ook uit naast mijn dicht gemaakte scheuren wat niet de bedoeling is, misschien dat ik dit met een spons of iets kan afnemen. Kan ook zijn dat jullie de hele vloer bedoelen. Hoe denken jullie hier over? de betonslijper komt er sowieso , maar heb hier en daar nog wat kleine oneffenheden niet veel, de vloer is voor de rest pico bello
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #17
voor kleine putjes kan je ook gewoon een gaatjes vuller gebruiken
deze kan je prima met een plamuurmes op 0 afstrijken of iets dikker en dan naschuren

persoonlijk zou ik een ondervloer toepassen
 

henry29

 • #18
heb de lange bobbel nu weggeslepen, je moet het echt met beleid doen anders vreet het veel vloer weg. Ik moet zeker nog na repareren de schijf van de slijper had eigenlijk kleiner moeten zijn deze was 125mm denk niet dat die er zijn. Dus wat te veel geslepen is ga ik nu herstellen wil toch egaline gaan gebruiken, misschien in twee laagjes om het netjes te krijgen, maar dat weet ik nog niet, het lijkt dat er veel is weggeslepen maar dat valt denk ik ook wel mee, in ieder geval erg veel stof op de zolder.
 

henry29

 • #19
Helaas is het uitgelopen op een fiasco, na het egaliseren zit ik nu met zijkanten die ongeveer een halve centimeter dik zijn, ik dacht dat ik dit er makkelijk af kon schuren, maar dit lukt helemaal niet. Ik weet dat je ook beton schuurmachines kunt huren, ik zit nu te dubben hoe ik het glad kan krijgen, gaat dit lukken met een betonschuurmachine of moet ik weer met de slijper aan de slag? de slijper was veel te grof die had te veel weggeslepen en gehapt vandaar het egaliseren, komt ook nog bij dat de diameter niet te groot moet zijn, 125 is al aan de grote kant. Heb bij een bekende verhuurder een wand plafond schuurmachine gezien misschien kan dit iets zijn of een Handbetonschuurmachine 125mm Graag jullie advies ik zit nu in een cirkel en terug bij af.


ffhfh.jpg
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
 • #20
er bestaan ook kleine komschijven die schroef je rechtstreeks op de as van je haakse slijper maar je moet daarvoor wel naar een speciaalzaak.

egaline is niet bedoeld voor plaatselijke reparaties je kan het niet op 0 uitsmeren reparatie mortels zijn daar beter geschikt voor.
maar echt vlak krijgen blijft moeilijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu