Cementvloer over stoeptegels

Unfortunately

 • #1
Wij hebben een overkapping geplaatst tegen het huis waarin we schuifpuien gaan zetten. De ondergrond hierin zijn stoeptegels, maar we willen er badkamer tegels in gaan leggen zodat we het goed schoon kunnen houden. Het wordt meer een tuinkamer/serre dan.
Kan ik een cementvloer laten storten bovenop de stoeptegels? Zo ja, hoe dik zou dat dan redelijkerwijs moeten zijn? Of, is het beter de stoeptegels eruit te halen en er een dikkere laag in te leggen? Ik neem aan dat betontegels ook al soort van als betonvloertje functioneerd. Vandaar de vraag. We zijn namelijk niet van plan de vloer te isoleren verder. Bovendien liggen de stoeptegels er al een tijdje, dus de meeste verzakking zal al wel ingezet zijn, en we gaan het niet zwaar belasten.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je kan het proberen, maar naar verwachting komen er wel wat tegels los na een paar jaar. Ik zou de stoeptegels vervangen door tegels die gladder zijn aan de bovenkant, en de voegen voorzien van voegsel wat (enigzins) uithard.

  Als je nu een aanbouw gaat maken van je overkapping, moet je officieel voldoen aan de nieuwbouwregels. Dus (ook) de vloer moet geisoleerd worden.
   

  Unfortunately

  • #3
  Bedankt voor het antwoord.

  Ik ga het wel bewapenen, dus dat zal enigszins wat extra stevigheid moeten geven tegen scheuren en dergelijke.

  Ik weet niet precies hoe een aanbouw wordt gedefinieerd, maar onder een overkapping hoef je de vloer niet te isoleren neem ik aan? We gaan het verder wel dicht maken, maar het wordt niet echt een leefruimte, maar eerder een leuke plek om te zitten tegen het huis aan.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een overkapping is open, een aanbouw is dicht :wink:
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  Ik zou de tegels eruit halen en voor een geïsoleerde betonvloer gaan. Geen gedoe met wegzakkende tegels en scheuren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu