CD-hoesjes aan de muur lijmen

Sandervanderheide

  • #1
Ik wil een muur van 5 meter lang en 2,5 meter hoog gebruiken om CD's op te tonen. Ik dacht zelf om triplexplaten van 1,5 meter bij 1 meter naast elkaar vast te schroeven op de muur en op die platen van te voren netjes alle CD-hoesjes op te plakken met overal een halve centimeter speling.

Wat is de beste manier om die hoesjes op te plakken? Dubbelzijdige tape of is er een bepaalde lijm die jullie me kunnen aanraden?
 

Exiled

  • #2
Moeten ze er ook weer zonder schade afgehaald kunnen worden ? Wat betreft die tape: wat denk je hoeveel werk dat is: 4 strookjes per hoesje, dan het beschermlaagje eraf peuteren...pfffff... ben al moe als ik er aan denk...
 

Sandervanderheide

  • #3
Ze hoeven er niet meer af. Hoogstens als een hoesje beschadigd dat ik de voorkant vervang.

Ja, dat plakken lijkt me inderdaad niet zo goed. tevens kan je met lijm nog in het begin nog even goed 'plaatsen' wat met tape minder gaat. Maar ja, siliconenkit? tegellijm? een plastcilijm die goed op hout kan? Wat zou ik moeten gebruiken?
 

Exiled

  • #4
Siliconenkit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De goedkoopste acrylaatkit is hier goed genoeg voor en niet glibberig aan de handen en/of muren, kozijnen en deuren zoals siliconenkit dat wel is.
Vooral als u een keer wilt schilderen hebt u last van de siliconenkit.
 

Sandervanderheide

  • #6
Bedankt Jan, ik koop morgen een tube op test.

Is triplex en goeie onderplaat om ze op vast te lijmen of kan ik beter iets anders gebruiken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Als het voor binnen is kan dat wel, mdf is een alternatief voor triplex.
Bij beide materialen oppassen voor vocht, vooral vanuit de muur, de kans op krom trekken is dan groot, ook het verschil in temperatuur aan de voor en achterkant kan voor kromtrekken zorgen, dus afstand houden van de muur.
 

Sandervanderheide

  • #8
Het is inderdaad voor binnen, in de gang van onze studio. Temeratuur is redelijk constant. Kromtrekken zou heel lelijk zijn, dus zal inderdaad eens kijken of een MDF plaat beter is.
 

EGeen

  • #9
Miss een ander alternatief:

Mooie ijzeren H profielen waarin de hoesjes kunnen worden geschoven?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu