Carport lampjes (LED) blijven branden

DoeHetZelf

  • #1
Ik heb onder de carport 3 armaturen die geschakeld zijn over een pir detector maar ook over de lichtknop van het huis. Nu heb ik in 2 van de armaturen een led bulb gedraaid en die blijven nu zwak branden. Als ik de sensor trigger of de schakelaar bedien, dan gaan ze alle 3 fel branden, als ik de boel weer uit zet, dan blijven de beide led lampjes zachtjes branden.

Vandaag heb ik de pir sensor er tussen uit gehaald en dan werkt alles dus alleen over de huisschakelaar (Bruin naar zwart) . Zelfde situatie.

Ik merk nu dat ik op de schakeldraad de spanningzoeker zachtjes kan laten branden, ook als de fase niet aan de schakelaar hangt.
Is dat de oorzaak van het feit dat de ledlampjes blijven branden ? Wat kan ik er aan doen ? Betaal ik voor dat stroomgebruik ?

advies wordt gewaardeerd.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je betaald voor het afgenomen vermogen, dus ook voor het opgloeien van de leds, dat is echter zo weinig dat je hwt verschil op de jaarrekening nooit zal merken.

Het is een bekend probleem en halogeenlampen doen dat ook maar je ziet het opgloeien niet door de gloeisraad die niet qarm kan worden,.dus ook in de oude situatie liep er al een lekstroom.

Oplossing is een compensator aansluiten bij een van de leds.
 

DoeHetZelf

  • #3
Hoe werkt een compensator en moet dat bij elke led lamp in dit circuit?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Nee hoeft maar bij 1 lamp.

Het ding is een PTC als deze koud is geleid hij een beetje,.de kleine lekstroom kan daardoor de led niet ontsteken.
Maar als er een normale spanning op komt stijgt de temperatuur iets in dat ding en word daardoor een grote weerstand en de lampen kunnen gewoon branden .

Je zet.hem over 1 armatuur en klaar geen nagloeien en opgloeien meer.
 

DoeHetZelf

  • #5
Dankjewel, helder. ik ga eens op zoek.

Maar het probleem is natuurlijk de lekstroom zelf. is dat een inductie ' iets' in de leidingen, of moet ik ergens en kortsluiting verwachten ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Het is een capacitieve koppeling tussen 2 geleiders gescheiden door een isolator.

Of simpel gezegd 2 draden in dezelfde buis die elkaar beinvloedden.

Je krijgt er geen kortsluiting van er is niets mis het is er altijd al geweest maar omdat led.brand op een hele lage stroom gaan dese gloeien en een ouderwetse gloeilamp niet.
 

DSR9500

  • #7
draai fase en nul eens om. soms helpt dat
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu