Capaciteit CV ketel

Gbe

  • #1
Dames, heren,

Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht. Hierin vloerverwarming op de begane grond en een stortdouche. Op advies van de aannemer hebben we i.p.v. een CW4 cv ketel een cv- ketel Intergas Kombi Kompakt HR36/30 (Cw5) gekocht.

Nu heb ik een discussie met de aannemer omdat het erg lang duurt voordat ik warm water heb, de stortdouche niet echt veel en lauw water levert en de verwarming niet echt warm wordt. Het probleem is dat ik wel kan zeggen het is te weinig maar de aannemer zegt op zijn beurt dat het goed is.

Kan iemand mij zeggen of er hiervoor normen zijn? Bijvoorbeeld na x seconden moet het tapwater y graden zijn. Of de radiator moet minimaal x graden worden.

Met vriendelijke groet
GbE
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Het moeten een minimaal aantal liters, van een bepaalde temperatuur zijn.
Voor deze intergas ketel is dat: 9 liter per minuut van 60 graden celcius.(bij leidingwater van 10 graden)

Zet een emmer onder de kraan, en kijk hoeveel er uit komt, en meet de temperatuur.
Het hoeft trouwens natuurlijk niet de ketel te zijn... Denk aan een lage leidingdruk, te dunne leidingen, te lange leidingen, veel haakse bochten...
 

Gbe

  • #3
Ingmar

Betekent dat dat ik een emmer onder de kraan kan zetten, de kraan 1 minuut kan laten lopen en dan de hoeveelheid en temperatuur meten. Of moet ik de warme kraan eerst een tijd laten lopen?

Is dit een norm die ik ergens terug kan vinden?

groet GbE
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Voor het opwarmen zijn niet echt harde normen nee...

Maar het zou vrij snel moeten kunnen, je ketel heeft een stand die er voor zorgt dat het warm water al dan niet warm wordt gehouden.(comfort ofzo) En als je die aanhebt moet er gelijk warm water uit de ketel komen. Zo niet dan moet hij eerst opwarmen. denk aan ongeveer 20 seconden tot er 50-60 graden uit komt. Kwestie van afwegen, wat is belangrijker, comfort of gasverbruik. Maar gas besparen betekend dan ook meer water wegspoelen.

Voor het meten: Kraan open, zodra het 60 graden is emmer eronder, 1 minuut lang. dan weet je dat het 60 graden is, en de hoeveelheid.

Hoe lang duurt het bij jou voordat er warm water komt?
Je kunt dit terugvinden in de papieren van de ketel... (niet de manier van meten, wel de specificaties van de ketel)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Uit de forumregels:
• Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Ja jan, maar of de aannemer verder gelijk heeft of niet, daar gaan we hier verder helemaal niet op in...
Alleen hoeveel water de ketel kan leveren, en hoe dat te meten is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu