Bypassventiel plaatsen op collector

Lieven54

  • #1
In het kader van onze renovatie zullen we alle oude convectoren vervangen door nieuwe radiatoren met thermostaatkranen.Het betreft een 2-pijps systeem.Aangezien een gedeelte van de vloeren verwijderd zijn zullen ook de meeste bestaande galva leidingen vervangen kunnen worden door alpex 16 vertrekkende van een collector beneden en boven.Klopt het dat men best op 1 van de collectoren(op deze van beneden zullen 7 radiatoren worden aangesloten)dan ook een Bypass voorziet om overdruk te vermijden mochten alle radiatoren tegelijk toestaan?Alvast bedankt voor jullie advies.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Convectoren vervangen voor radiatoren, waarom vervang je ze niet voor nieuwe convectoren?
 

Lieven54

  • #3
Meer mogelijkheden qua vormgeving met radiatoren en aangenamere warmte via straling.Convectoren zouden ook meer stof geven door de luchtcirculatie.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Dat verschil is te verwaarlozen, die luchtcirculatie. Radiatoren zorgen daar ook voor.
Qua design, de volgende keer toch eens kijken naar een van de meest beroemde Belgische fabrikant op dat gebied :-).
 

Lieven54

  • #5
Moet natuurlijk wel nog binnen budget blijven.Ongeacht of nu convectoren of radiatoren worden gebruikt, veronderstel ik dat mijn initiële vraag voor beiden van toepassing zal zijn.Wat is hierover je mening?
 

Verwarmingsmajoor

  • #6
Een bypass met ventiel kan zeker geen kwaad. Zorg wel dat deze zo ver mogelijk van de ketel vandaan geplaatst wordt, bijvoorbeeld als de ketel boven hangt de bypass op de verdeler beneden te maken. Wat je ook kunt doen is 1 radiator, bijv. In de hal een handwieltje opzetten die niet meer dicht gezet kan worden. Bypass is wel veiliger.
 
  • Like
Waarderingen: Lieven54

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu