Buitenvloer van beton

Daffyduck

  • #1
Situatie
Wij overwegen om printbeton te laten aanbrengen op ons onderheide terras. Het terras bestaat momenteel uit een laag beton, met daarop een kwalitatief goede cementdekvloer van tussen de 5 en 10 cm dik.
Omdat wij maar 2,5 cm hebben van bovenkant cementdekvloer tot onderkant tuindeuren, zijn we beperkt in de hoogte en is een dikke betonlaag geen optie, mits we de cementdekvloer uithakken.

Mogelijke aanpak
Vier bedrijven offerte laten maken, maar ze hebben allemaal een andere aanpak en prijs:

1) Cementdekvloer gladschuren, primer aanbrengen, dunne extra sterke laag beton aanbrengen.
2) Cementdekvloer ruw laten, 'aanbranden', dunne laag beton aanbrengen (welke extra sterk wordt door de afwerklaag met industriele kwarts)
3) Gehele cementdekvloer uitbikken tot aan de bestaande betonlaag. Hierop nieuwe dikke laag beton met krimpbewapening aanbrengen van minimaal 5 cm dik.
4) Als punt 3, maar dan met gebruik van beton vermengt met een soort kunststof om krimp tegen te gaan. Deze optie is bijna twee keer zo duur als punt 3.

Mijn vraag aan u
Wie kan mij vertellen wat de beste optie is en waarom????

Alvast bedankt voor uw advies.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Als vier bedrijven met gedegen kennis van de materie al een offerte hebben uitgebracht wie zijn wij klussers en hobbyisten dan nog om een oordeel te vellen? Volgens de forumregels mogen we dat ook niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu