Buitentrap schilderen

Claes

  • #1
Ik heb een trap die met zijn onderkant in het zand ligt. Om deze te beschermen, kreeg ik het advies er eerst lijnzaadolie op te smeren. Om deze te beschermen tegen beestjes die de lijnzaadolie opeten, moest ik er daarna lijnzaadolie gemengd met menie op doen. Na 5 maanden bleek deze laag toch te zijn aangetast en heb ik er weer een laag menie op gedaan. Weer 5 maanden later was de onderkant nogmaals aangetast, weer menie op gedaan. En nu zit er al rot in het hout aan de onderkant van de trap.
Als je de trap schoonmaakt met terpetine wrijf je er een deel van de menie af.
Wat kan ik het beste doen met deze trap om hem te beschermen? Kan ik hem bijv beitsen? Houdt dat op deze onderlaag? Kaalschuren is geen optie omdat ik geen stroom heb op de plek waar de trap ligt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als er al rot in het hout zit zult u dat tot op het gezonde hout moeten verwijderen. Vervolgens repareren met 2K epoxyreparatie vuller. Omdat de voeten van de trap blijkbaar in een vochtige omgeving staan kunt u deze ( na droging tot max 20% houtvochtigheid ) behandelen met een teervervanger. Deze geeft de beste bescherming onder de gegeven omstandigheden.
Deze producten kunt u op internet vinden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu