Buitenstopcontacten aanleggen

Arno1972

  • #1
Volgende week gaan we buiten de complete tuin aanleggen. Daarvoor heb ik buiten ook stopcontacten nodig. Nu was het mijn idee of vanuit een stopcontact binnen een gat naar buiten te boren. Hier een aftakdoos op te plaatsen en vervolgens 2 spatwaterdichter stopcontacten op aan te sluiten. Nu had ik hier nog enkele vraagjes over:
• Doe ik alles zo goed of moet er ergens nog iets anders geregeld worden.
• Voor de stopcontacten buiten zou ik het liefste een schakelaar hebben zodat ik de stroomtoevoer hier naar toe uit kan schakelen. Ik heb wel gezocht naar een dubbelpolige schakelaar, maar alleen maar lichtschakelaars gevonden.

Is wat ik wil afwijkend? Hoe lost men het anders op moccht er ooit sluiting komen in het buitenstopcontact?
 

Pepjo

  • #2
Ik kan uw situatie niet bekijken, maar ik heb mijn tuin en buitenboel op een aparte groep in de groepenkast.
 

Arno1972

  • #3
Daar had ik ook al aangedacht maar is wel erg veel werk. Groepenkast zit aan de andere kant van het huis dus een extra groep aansluiten gaat niet lukken
 

Ocmer

  • #4
Zoals je het nu zegt, is het in principe mogelijk, een gewone lichtschakelaar kun je ook gewoon gebruiken om de stroomtoevoer naar buiten af te sluiten.

maar het beste is en blijft een aparte groep voor de buitenverlichting,
stel je bent een weekendje weg,, in de buitengroep vliegt er om de 1 of andere reden uit, en de vriezer zit ook op de zelfde groep toevallig,, eetsmakelijk:)
 

Appeltje

  • #5
Gebruik dan wel een dubbelpolige schakelaar anders kan je nog steeds last houden van een uitslaande aardlek als er een aardlek is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu