Buitenmuur isoleren met enkel regelwerk

Tom36

 • #1
Ik wil van binnenuit mijn buitenmuur gaan isoleren met steenwol. Op internet vind ik in bijna alle handleidingen dat je eerst latten tegen de muur vastmaakt, En dan op deze latten regels spijkert. En daartussen je isolatie dan en dan een dampscherm eroverheen.

Mijn vraag is nu of ik de regels zou kunnen weglaten en mijn isolatie direct tussen de latten op de muur kan aanbrengen? De dikte van de latten die ik heb en de isolatie is even dik. Dus in feite gebruik ik dan de laten als regelwerk.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Trabbit

  • #2
  Je kan ook een horizontale balk aan de grond en plafond vastmaken en daar tussen de staanders. Ik zou het regelwerk wel een paar mm van de buitenmuur houden in verband met vocht. Meestal worden hier 2x3 tjes (44x69mm voor gebruikt. Een dampdichtscherm aan de warme zijde is vereist.
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #3
  Isolatie tussen de latten? Hoe wil je dat doen dan, of wordt er maar 2 centimeter dik geisoleerd???

  Dan kun je net zo goed niet isoleren.
   

  No Hands

  • #4
  Idd, wat hessie zegt.
  2cm wol doet niks. Neem dan PIR plaat oid en een stuk dikker.
   

  Tom36

  • #5
  Ik heb balkjes van 70x45mm. Deze heb ik nu met de korte kant tegen de muur vast gemaakt met schroeven van 100mm en pluggen in de betonnen muur.
  Ik heb een horizontale balk onder en boven aan het muurtje geplaatst en verticaal nog wat balkjes ertussen. Het was zoiezo maar een muurtje onder het raam dus niet zo groot.

  Hiertussen ga ik nu steenwol plaatsen van 7cm dik. En daarover heen dan een dampsdichte folie. De randen rechts, links en onderste balk maak ik dan dicht met pur. Daaroverheen komen dan nog gipsplaten en die worden dan nog gestuct.

  Verder komt er nog een verwarming tegen aan. Hiervoor heb ik op de juiste hoogte nog dwarsbalken tegen de muur vast gemaakt zodat ik hier de verwarming aan op kan hangen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu