Buitenlamp met achteraansluiting ophangen

Toetsje

  • #1
Hoi,

ik heb een buitenlamp gekocht die ik graag wil ophangen aan de muur. De bekabeling (grijze buitenkabel) loopt al over de muur (er hingen eerst halogeenstralers) maar ik weet niet hoe ik de nieuwe lampen nu kan aansluiten.

Het probleem is dat de nieuwe lampen een achteruitgang met rubber afsluiting hebben. Ik kan natuurlijk in zijkant van de grondplaat een gat gaan boren, maar hoe krijg ik dit waterdicht? De behuizing is van aluminium.


 

Geus

  • #2
Heeft de achteraansluiting een rond gat met een losse rubberring erin geklemd? Dan kan je misschien een nieuw gat boren van dezelfde diameter en het rubber overzetten. En een stukje plastic op het oude gat lijmen.

Het zal volgens de regels van de kunst wel niet correct zijn, maar ik heb weleens een buitenlamp aangesloten via een gat in de onderkant, zonder rubber. Hij is dan wel niet meer helemaal spatwaterdicht, maar er kan nooit water in blijven staan. Als een buitenlamp op hoogte hangt, valt er over het algemeen niet veel spatwater van onderen te verwachten.
 

@$T

  • #3
Wat zou je denken van een blokje hout met dezelfde afmeting als de voet en daar een sleuf in voor de kabel?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Of gewoon even met een boor een stukje uit je muur boren zodat je wel met de kabel via de achterkant naar binnen kan.
Natuurlijk het gat wel zo maken dat de kabel er precies in valt en de lamp er later overheen gemonteerd kan worden zodat je er niets meer van ziet.

suc6

Gerrit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Even opletten dat de kabel niet naar beneden loopt, dan kan er al snel vocht in de lamp komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu