Buitenkraan Met uitstortgootsteen op hemelwaterafvoer?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Kan iemand mij vertellen of het is toegestaan om een uitstort gootsteen aan te sluiten op de hemelwaterafvoer?

Ga binnenkort een buitenkraan aan mijn schuurtje plaatsen met gootsteen en wil hier graag ook afvoer bij hebben. De bus voor hemelwater loopt ook langs mij schuurtje, dus technisch redelijk makkelijk te realiseren. Moet ik nog ergens rekening mee houden?

Grt
Martijn
 
Als jullie een gescheiden riool systeem hebben niet doen. Bij gescheiden systeem wordt het hemel-of regenwater op het openwater in de buurt geloost. Toilet, douche, gootsteen enz. zijn dan op een riool aangesloten. Dit water loopt naar een zuiveringsinstallatie en dan naar het openwater .
 
Ik was niet van plan om buiten met het buitenkraantje te gaan douchen, de buitenkraan icm uitstort gootsteen is meer om schoenen schoon te maken; handen te wassen ed. geen handwasjes dus.

Ik zie zelf geen bezwaar..vergeet ik iets?
 
Je hebt dus inderdaad een gescheiden rioolsysteem? Ik ken de regels niet, maar kan me goed voorstellen dat het simpelweg verboden is. Als je in die bak regelmatig je handen met zeep wast, dan maak je het de vissen in de naburige vijver al moeilijk en verstoor je het ecosysteem daar. Gaat er bij het klussen per ongeluk expres een ladinkje terpentine door de gootsteen, dan heb je een mini-milieurampje.

Als jij er strikt mee om zou gaan en er alleen water door spoelt met hooguit wat zand, hoe gaat dat dan als jij je huis hebt verkocht? Het is een hellend vlak en dat moet je volgens mij niet willen. Een scheiding is een scheiding en daar moet je volgens mij consequent mee omgaan.
 
Nou, nou, een sterke uitspraak op basis van de info die gegeven is, ik zie geen enkele reden om te veronderstellen dat hier sprake is van een gescheiden systeem.
Zolang er niets bekend is van de situatie heeft het geen enkele zin om hierover dit soort uitspraken te doen.

@ Martijnvl, een goede omschrijving van de hele situatie wat betreft de situatie van het riool c.q. de hemelwaterafvoer is nodig voor een advies.
 
Jan schreef:
Nou, nou, een sterke uitspraak op basis van de info die gegeven is, ik zie geen enkele reden om te veronderstellen dat hier sprake is van een gescheiden systeem.
Omdat Wgb het zeer duidelijk heeft gehad over een gescheiden systeem en Martijnvl daarop reageert door te vertellen over het geplande gebruik van de gootsteen, heb ik wel geconcludeerd dat er sprake is van een gescheiden systeem. Maar ik kan het mis hebben. En soms ben ik misschien te duidelijk, zeker als het om het milieu gaat..
 
Martijnvl moet gewoon uitzoeken of hij een gescheiden systeem heeft of niet
dan zien we verder
als hij geen gescheiden systeem heeft kan hij het er zo op aansluiten
heeft hij wel een gescheiden systeem dan kan/mag hij het er niet op aansluiten
 
Ik kreeg ook het idee, gezien zijn reactie dat hij wel weet waar hij mee bezig is. Daarbij als het huis verkocht gaat worden hoe gaat de nieuwe eigenaar dan om met die bak. Of komt er een bordje bij te hangen. :lol:
 
Heren lezers,

Omdat het mij niet helemaal duidelijk is hoe het rioleringsstelsel in elkaar steekt in mijn woonplaats en ik dus niet zeker weet of de overstort bak aan de hemelwater afvoer mag heb ik een mail gestuurd naar het waterschap van onze regio. Keep you posted!
 
Oké, dan heb ik misschien iets te vroeg mijn conclusie getrokken. Hou oud is de woning? Dat kan vaak wel een indicatie geven of je een gescheiden systeem kan verwachten.
 
Leeftijd zegt ook niet alles, heb hier een huis uit begin jaren '50
maar wel met gescheiden hemelwater en riool.
Ik zou het gewoon goed doen, en een aansluiting maken op het daarvoor
bedoelde riool :idea: :wink:
Mocht je toch het anders doen, en ze doen een rooktest op de hemelwater
afvoer, dan hangt er een fikse boete aan bij illegaal gebruik :idea:
...en hier in het dorp doen ze die test met enige regelmaat onaangekondigd
zal ook wel komen omdat het hemelwater op de heide uit komt :wink:
 
Een korte update: ik heb eerst een mail gestuurd naar het hoogheemraadschap, die verwezen mij naar de lokale bestuurders op het gemeentehuis.

Op zich mag het wel, het aansluiten van een buiten gootsteen op de hemelwater afvoer, maar het heeft niet de voorkeur. Ik weet wat er wel/niet doorheen gespoeld mag worden, een volgende bewoner misschien niet.

Ik wil dus waarschijnlijk wel de afvoer maken, maar mochten we ooit verhuizen de afvoer weer weghalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu