Buitenkraan/kruipruimte leidingen vervangen

Sjoerd64

 • #1
Hallo,

N.a.v. buisgeluiden vanuit de kruipruimte terwijl de wasmachine in de garage aan het draaien was heb ik besloten om de kruipruimte te controleren. Hier constateerde ik een zeer bizarre en in mijn ogen amateuristische manier van leidingen leggen. Om lekkage en andere problemen in de toekomst te voorkomen wil ik dit netjes gaan maken en vervangen.

Afbeelding "1.png"
Hier zie je twee koperen leidingen waarvan één naar de wasmachine gaat en één weer terug naar de buiten kraan. In de garage zit een hendel om de buitenkraan apart af te sluiten.

Afbeelding "2.png"
Hier zie je de leidingen nogmaals maar vanuit een andere hoek. Hier zie je ook hoe de leiding van de buitenkraan naar boven en de muur in gaat.

Afbeelding "3.png"
Dit is een foto van de buitenkraan waar de koperen leiding op uit komt.

Afbeelding "Overzicht.png"
Hier zie je de hele constructie in zijn geheel.

Mijn idee is om de afvoer van de wasmachine te hangen aan der onderkant van de vloer zodat deze niet meer op een stapeltje bakstenen rust. Verder ben ik aan het kijken hoe de koperen leidingen het beste verwerkt kunnen worden. Mijn idee is om dit langs de muur te doen met koppelstukken. Ook zag ik de mogelijkheid om tyleen leidingen te gebruiken. Volgens mij kan ik dan bij zowel de uiteinde van de buitenkraan als bij de uiteinde van de garage de buis afknippen en met een koppelstuk de tyleen leiding aanbrengen. Deze kan ik dan vervolgens netjes langs de muur laten lopen.

Ik ben benieuwd of het bovenstaande een goede aanpak is en of er mogelijk andere betere adviezen zijn.

1.png 2.png 3.png Overzicht.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  De beugels waren blijkbaar uitverkocht :mrgreen:
  De riolering op foto 2, toilet? ziet er ook wat vreemd uit, wat zit daar omheen?
  Wil je de vloer nog isoleren vanaf onderen? Dan dat eerst doen en daarna de leidingen ophangen.
  De kans op bevriezen neemt dan wel toe, alternatief de waterleiding tussen de isolatie en de vloer zonder vloerverwarming.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu