Buitendeur inkorten (30cm)

Sjummie

  • #1
Beste klussers,

Ik ben op zoek naar een buitendeur met borstwering met afwijkende maten. nl. 183x76cm. Het zal duidelijk zijn dat dit geen standaard maat is. Een deur op maat laten maken is me te kostbaar, en zelf maken zie ik even niet zitten.

Stel, ik neem een massieve deur met standaard maten van, zeg 211x78cm, en ga deze in de lengte 28cm inkorten en in de breedte 2cm.

Ik snap dat de deur dan een deel van zijn stevigheid verliest, maar kan ik dit dan niet simpel oplossen door er lange deuvels in te maken? Ik lees op www dat inkorten mag tot 1cm, maar wat zou er precies gebeuren als ik dit oprek tot 28cm?

Bij voorbaat dank.

Groet,
Sander
 

Poster

  • #2
1 cm inkorten zal voor en binnendeur gelden, maar een massieve deur kan u best wat meer inkorten, het ligt wel aan het model deur, bij paneel deuren moeten de verhoudingen wel blijven kloppen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Bij de meeste stapelregels zijn alleen de onderste en de bovenste met deuvels verbonden met de stijlen, de overige zijn er los tussengestapeld zodat deze kunnen werken. Zaag je de onderste 2 eraf, dan zal je in de 3e deuvels moeten aanbrengen, of als alternatief een plaat op de binnenkant erop lijmen en schroeven.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou op zoek gaan naar een tweedehands deur met ongeveer de juiste afmeting. Bv. via marktplaats of een tweedehands bouwmaterialenhandel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu