Buisisolatie (verwarming, warm water), maar met "klik sluiting"

Georgedb

  • #1
100% zeker dat ik dit vroeger meer dan eens in NL ben tegengekomen, maar ook na een uur zoeken niet in NL gevonden: ik ben op zoek naar die vrij normale buisisolatie, maar dan met een sluiting zoals bij een zipzakje. Na heel lang zoeken kwam ik uiteindelijk in Zuid-Afrika uit maar wordt vermoedelijk wat duur. Iemand een idee hoe het hier heet en waar het te koop is? Ik dacht nog even dat het onder de naam "zwaluwstaart" te koop was, maar niets gevonden.

Ik ken, denk ik, alle alternatieven wel:
  1. zelfklevend (nooit een voorstander van, gaat weer los, kleeftroep waar vuil aan gaat hechten, etc.)
  2. omwikkelen met tape (maximale isolatie, maar weer kleeftroep)
  3. clips (zou een alternatief kunnen zijn, maar grijpt dus met klauwtjes aan de buitenkant en de buitenkant beschadigd dus)
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Bijvoorbeeld Thermaflex heeft buisisolatie met sluiting en NMC Insulation ook. Er zullen er vast nog wel meer zijn.

Dergelijke uitvoeringen zijn wat lastiger te verkrijgen omdat ze prijstechnisch veel minder interessant zijn dan de varianten zonder sluiting of met een kleefstrip. Via het professionele kanaal heb je de meeste kans, bij de bouwmarkten zul je het niet vinden.
 

Georgedb

  • #3
OK. Klopt het dat die 10-15j geleden wel in de bouwmarkten lag? Ik zal eens kijken of ik eraan kan komen en wat het dan kost. Bedankt voor de merken, dat zoekt wat makkelijker.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Arbeidsuren voor een DHZ-er zijn vele malen goedkoper dan die van een professional. Die laatste moet vooral snel veel meters maken. Dat het materiaal dan duurder is maakt niet uit.
 

Georgedb

  • #5
Da's waar...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu