Buis ventilator voor badkamer en WC

Klatsboem

  • #1
Voor badkamer en WC ben ik bezig ventilatie aan te leggen, de mogelijheden zij echter zo talrijk dat ik door de bomen het bos niet meer zie, wellicht weet iemand hier het antwoord op mijn vragen.

mijn situatie is als volgt, mijn WC en badkamer liggen naast elkaar, nou heb ik ruimte voor maar 1 kanaal naar buiten en moet de badkamer + WC dus ventileren door hetzelfde kanaal. Ik kan dus in zowel WC als badkamer een ventilator monteren, deze aansluiten op hetzelfde kaneel en terugslag kleppen monteren om te voorkomen dat de badkamer/wc luchtjes de verkeerde kant opgaan.

Nou kwam ik op internet buisventilatoren tegen, is het mogelijke deze op het kanaal naar buiten te monteren, na het punt waar de wc en badkamer buizen samen komen? luchtjes kunnen dan nooit de verkeerde kant opgaan. ik vraag me af welk merk buisventilator ik het beste kan gebruiken, ik kwam Soler & Palau tegen maar geen idee of deze ook toepasbaar zijn voor de vochtige badkamer lucht.

ook vroeg ik mij af of ik voor alle kanalen flexibele aluminium buis kan gebruiken of beter stijve buis bij i.v.m. de weerstand, Als iemand hier ervaring mee heeft of antwoord kan geven op mijn vragen hoor ik het graag.

b.v.d.
 

Gerrit

  • #2
Het merk is zeker geschikt.

Gladde buis is altijd beter, maar flexibel voldoet ook.
 

Klatsboem

  • #3
Dank voor de snelle reactie, het toepassen van 1 buis ventilator voor zowel badkamer als WC is dus voldoende?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #4
Een buis ventilator heb je in verschillende soorten en maten,
kijk eerst eens naar de inhoud van de wc en badkamer samen,
en dan hoeveel je per uur wilt afzuigen.
Daarnaast komt de vraag hoe je hem wilt schakelen :?:
 

Klatsboem

  • #5
Ja heb dit al bekeken, met een ******* ventilator moet het helemaal goedkomen, ik schakel hem gewoon met een aan-uitknop in de badkamer en in de wc op de licht schakelaar. geen ingewikkelde vocht sensoren ect, dat kan alleenmaar fout gaan. verder monteer ik ventilatie ventielen in de wc/badkamer zodat ik de wc iets minder kan laten afzuigen als de badkamer.


Merk verwijderd, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu