Badkamer en bergvliering ventileren met buisventilator

Snelleklusser

  • #1
Hoi,

Ik wil een bergvliering ventileren met dezelfde buis ventilator die de badkamer ventileert. Voor de ventilator komt een aftakking naar de badkamer met een ventiel vol open en op de zolder komt een ventiel die licht open staat.

Is het nu slim om net na het ventiel in de badkamer een terugslagklep te plaatsen zodat vocht niet badkamer naar de vliering kan als de ventilator niet draait.

Of is een terugslagklep alleen bedoeld voor na de ventilator? (Dus tussen ventilator en buiten)

Bedankt
 

CV__

  • #2
Allebei houtje touwtje oplossingen. Gewoon zo'n afzuigbox ophangen en 24/7 laten draaien op stand 1 en harder tijdens douchen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Gewoon zo'n box ophangen?
Je weet de omstandigheden in de woning niet qua ventilatie/luchttoetreding, prematuur dan te roepen dat je een box moet ophangen.
 

CV__

  • #4
Klopt. Maar redeneer eens andersom; in welk geval is zo'n box geen goed plan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
In geval er een buizennet in een bestaand pand aangelegd moet worden, het is de vraag of het allemaal kan.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik geef ook de voorkeur aan een ventilatiebox. Bekijk dan eerst je hele huis. Zorg voor een aanvoer (meestal via ventilatieroosters).

Bij voorkeur maak je eerst een totaalplan. Misschien ben je van plan in de toekomst een comfortabel en energiezuinig huis te willen hebben? Dan is een balansventilatie logischer. Daar zijn ook allerlei mogelijkheden voor.

Als de buisventilator voldoende capaciteit heeft, is jouw plan wel de makkelijkste oplossing. Een vlinderklep kan denk ik best op die plek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu