Buis maar 2 cm in de mof gelijmd

Jantjejetski

  • #1
Hallo,

vanwege dat wij een riool lucht in huis heb ik de oude stenen buis van de wc er uit getikt en een nieuwe buis er in gezet, de haakse bocht eerst op de buis die door de spouw gaat gelijmd, dus die zit er de volle 5 cm in. nu heb ik van boven een buis met lijm er in gezet alleen is deze maar max 2 cm in gezakt.. alles lijkt wel vast te zitten(redelijk wat kracht op alle manier er op gezet, zal dit in de toekomst ook goed gaan?

morgen voel ik voor de zekerheid nog even rond om de buis of hij echt overal goed er in is gegaan.
 

Willem52

  • #2
Ik zie niet veel problemen. Lijm voor de zekerheid de lijmverbinding ook aan de buitenkant op de rand van mof en spie. Je kunt ook proberen de buis af te zagen en de 2 cm pvc aan de binnenkant voorzichtig te verwijderen. Op dit forum staan methoden om dit voor elkaar te krijgen.
 

Jantjejetski

  • #3
ja das t probleem hij zit in de grond en kan er moeilijk bij, de inbouw reservoir zit er nog boven, waar de pot zat tegels weg gekapt en met een multitool een vierkant uit de plaat gezaagt. dus het is allemaal erg krap, de breekhamer kon ik op t laatst er net tussen kwijt en zo het gat uitgehold. maar blijft krap. ik denk dat de pijp er ook een beetje schuin in zit. mijn idee is om sowieso morgen even te voelen of hij sowieso niet lek is en dan de plaat terug en er een plaatje over heen zetten, dan de pot testen voor een weekje, zit alles er dan nog aan, gat opvullen en dan de plaat er goed inzetten met nieuwe tegels.
 

Jantjejetski

  • #4
Net even gevoeld, lijkt er op dat hij rondom in de pijp vast zit. Monteer het toilet wel en daarna de rest aansluiten. Maar het gat nog niet dicht. Komt er na een week water dan kan het er nog weer af.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Wat voor buis heb je gelijmd een zwarte?
 

Jantjejetski

  • #6
nee een grijze, die wel te lijmen is. de geur lijkt in ieder geval minder te worden. tevens ben ik eens het stelsel aan het door lopen. nu heb ik boven wel een beluchting pijp maar geen ontluchting. nu wil ik straks naar achteren op het terrein ook riool aanleggen is het dan handig om daar dan een ontluchings pijp te maken die naar het dak van de schuur gaat?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Nadeel van woorden je ziet niks.
De ontluchting is ook een beluchting als pijp boven dak uit komt.
Je zei een stenen pijp weg getikt maar hoe heb je een nieuwe aansluiting gemaakt?
Om zeker te zijn van dat je geen stank meer hebt kan je een rookdetectie laten uit voeren.
Vaak gaat het stinken als het mist of lage luchtdruk heerst dan krijg je vaak stank.
ScreenHunter_01 Sep. 01 22.53.gif
 

Jantjejetski

  • #8
Ik heb boven in de wc reservoir ruimte een pijp gezet met een beluchter er op dus wel lucht in maar niet uit, dit omdat ik niet naar de nok kon vanwege dakkapel. ( Deze stinkt niet)

Beneden:
Ik heb de stenen pijp van buiten diameter 160mm verwijderd en er een 110mm ingestoken. Tevens vandaag nog even gecheckt en de buis is 100% verlijmd ( met endoscoop gekeken) en er voor zekerheid nog beetje extra lijm om heen gesmeerd.
De buis die door de spouw loopt nu vast gezet met pur en er van buiten zand tegen aan gegooid, nu kan ik van binnen controleren of hij lek is.

Tevens had ik nog een deel van de oude pijp laten zitten, deze zou dus nog smerig kunnen zijn en een geur in de wc ruimte laten hangen.

Vandaag ook een rook machine besteld met zware dikke rook vloeistof. Dus even flink een minuutje blazen moet er aardig wat rook komen dacht ik.



En het klopt indd. Dat het bij mist en lage druk ging stinken.



(Sorry als het niet helemaal samenhangend, maar typ nu via de telefoon., Dus hoop dat het zo duidelijk is)
 

Jantjejetski

  • #9
IMG-20220305-WA0005.jpeg

Zo ben ik te werk gegaan, om zo min mogelijk schade te maken.
 

Jantjejetski

  • #10
IMG-20220306-WA0059.jpeg

Zo buiten weer gemonteerd.
 

Jantjejetski

  • #11
De reden dat wij de regen pijpen op de riolering hebben is omdat wij het laatste huis zijn en achteraf wonen. Zo spoeld alles altijd lekker door.
 

Jantjejetski

  • #12
Inmiddels lijkt het probleem opgelost en houd de buis het netjes. Van het weekend gat verder dicht gooien.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #13
Fijn dat het opgelost is, kan je het af gaan werken :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu