Broyeurtoilet plaatsen

Bolus

  • #1
Beste allen,

Ik wil een toilet plaatsen op de zolder, maar heb daar maar 40mm afvoer liggen. Het zal daarom een broyeurtoilet moeten worden. De situatie is als op de tekening (met het toilet nog aan te leggen). Ik begrijp dat het aanleggen van de afvoer nogal nauw komt. Is bijgevoegde tekening correct? Ik heb begrepen dat men eerst omhoog moet tot de gewenste hoogte met 32mm en daarna met een gewenste diameter horizontaal. Moet ik ergens nog een beluchter plaatsen om te voorkomen dat de wastafel, of het sifon van de cv gaat spuiten? Er is wel een beluchter aanwezig aan het eind van de standleiding.

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kunt er ook voor gaan om wastafel en cv afvoer naar die vermaler te laten lopen en dan weg te laten pompen klik hier
 

CV__

  • #3
Zo met die sifons van CV en wastafel lijkt me het perfecte recept om spuitpoep over de zolder te krijgen als er downstream iets verstopt zit... :?
 

Bolus

  • #4
Het liefst neem ik een toilet + broyeur in een vanwege de compactheid. Hoe dien ik dit dan aan te sluiten? Alle afvoeren naar het toilet toe en daar aansluiten op elkaar?
 

CV__

  • #5
Als je dat risico van spuitpoep over de zolder wilt minimaliseren.... ja, alles tot de standleiding door die vermaler heen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Had even gekeken op de site van fabrikant je moet de leidingen naar de vermaler brengen die worden onder aan aangesloten zitten 2 aan sluitingen.
Ook kan je dit systeem mooi weg bouwen.

zie hier

Stuur eventueel je tekening en vraag naar de dealer zodat hun je goed kunnen adviseren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu