Broodjesvloer of zo op het zand? Voor en nadelen?

Crokebol

  • #1
Beste klussers,

In ons volgende huis willen we een betonnen vloer maken (nu hout, met enkele rotte balken). De keuze is een broodjesvloer op betonbalken, of een laag zand erin en een plak beton erop. Wat zijn van beide opties de voor- en nadelen (kosten, doorlooptijd, verzakken, vocht, dat soort dingen)? Wie kan daar iets over zeggen?

Crokebol
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een constructeur die de gegevens van de woning tot zijn beschikking heeft cq. op lokatie is geweest

Beide systemen hebben zo hun voor- en nadelen
 

Mijakoel

  • #3
LIgt er sterk aan op wat voor ondergrond je zit. Wij zitten namelijk op de zandgrond, en we hebben in een deel van het huis de houten vloer (daar lagen de inmiddels deels verrotte houten balken koud op het zand, zonder kruipruimte eronder) vervangen door een betonvloer. We hebben het zand wat dieper uitgegraven, isolatieplaten (harde persing, 5 cm geeft al een isolatiewaarde van Rd=2,5) eropgelegd, folie erop, wapening op stukjes tegels neergelegd en een betonvloer laten storten. Denk aan kantband tussen de nieuwe vloer en de wanden.

Zo heb je dus toch een geïsoleerde vloer, zonder betonnen balken, en de kans op verzakken is hier op het zand nihil. Zit je op meer venige grond of zoiets, dan zul je wellicht wel iets met balken moeten doen, maar daar heb ik verder geen ervaring mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu