Betonnen broodjesvloer verwijderen

Miedrof

  • #1
Hoi klussers,

Een vraag, wij hebben een jaren '20 woning met een woonkamer en suite. De vloer hiervan is op dit moment nog van hout. Deze gaan wij eruit halen en vervangen voor schuimbeton in combinatie met vloerverwarming. Nu ligt er in de keuken een broodjesvloer (betonnen liggers, EPS vul elementen, afgegoten met beton en daarop linoleum gelijmd). Dit geheel is wat verzakt doordat de vorige bewoner dit niet goed qua constructie heeft bedacht. De keuken willen we ook voorzien van vloerverwarming. Nu kunnen het linoleum verwijderen met veel pijn en moeite, dan vloerverwarming plaatsen en opnieuw egaliseren. Mijn optiek is de broodjesvloer compleet te verwijderen, ook schuimbeton met vloerverwarming plaatsen.

Vraag concreet: hoe kan ik zo snel en efficiënt mogelijk deze broodjesvloer verwijderen? Met een breekhamer losgaan of juist complete blokken "uitsnijden"? Er zit een luik voor de kruipruimte aldaar waar vanuit begonnen kan worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een breekhamer de gestorte deklaag kapot maken. De liggers intact houden. Zelf alleen op het goede beton blijven, of een houten plaat op de liggers leggen zodat je er veilig op kan werken (niet door het piepschuim heen zakt). Daarna het piepschuim verwijderen (gescheiden afvoeren). Pas op het laatst de liggers in behapbare stukken hakken/slijpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu