Brommende waterleiding - oorzaak in de ketel

KaatjeKeutel1979

  • #1
Sinds kort bromt onze waterleiding als we warm water gebruiken, en het brommen houdt ook aan na het dichtdraaien van de kraan. Het brommen/trillen zit vooral bij de wastafel in de douche. Vreemd genoeg is dat de enige warmwaterkraan die meestal niet bromt als hij aangaat. Die trilt juist bij gebruik van koud water. Wel veroorzaakt het gebruik van die warme kraan na een tijdje spontaan gebrom. Het gebrom kan eigenlijk altijd gestopt worden door de wastafelkraan (de warme) in de douche aan te zetten en weer uit. Ook de warmwaterkraan even laten lopen stopt het gebrom zodra je hem dan weer uitzet.
We hebben geen idee wat dit veroorzaakt, er waren ook geen gebeurtenissen vlak daarvoor die dit kunnen verklaren. Wel hebben we een paar maanden voor dit begon een storing in de thermostaat gehad. Er is toen bij de ketel gekeken, en na een reset deed de thermostaat het weer. De monteur zei toen dat als die storing terug zou komen er een dure reparatie nodig was. Storing is nog niet terug.
 

KaatjeKeutel1979

  • #2
Kleine update: er is ondertussen vastgesteld door loodgieters dat de oorzaak in de ketel gezocht moet worden, een Servicemonteur komt eind deze week.
 

Christelchmidt

  • #3
Is het probleem bij jullie opgelost? Hier dezelfde situatie. Wat te doen?
 

KaatjeKeutel1979

  • #4
Wij hebben uiteindelijk de kraan vervangen die het gebrom ook kon stoppen en niet alleen kon doen beginnen. Nu een kraan die je op kracht dichtdraait, ipv 1 met een afdichtingsklep oid.
 

Elsssss

  • #5
Wij hebben exact hetzelfde. Ligt het nu aan de ketel, de water leveranciers of en kraan. Bij ons is het ook in de badkamer en stopt als we de warmwater kraan laten lopen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Beste @Elsssss,

Inmiddels ben je nu bij 3 oude topics van anderen je vraag aan het toevoegen (topickapen heet dat)
Dringend verzoek: maak een eigen topic en beschrijf daarin jouw situatie.

Edit: zie nieuwe topic:
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Elsssss

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu