Brommend geluid waterleiding

BattlePro3

  • #1
Sinds 4 dagen terug hebben we een brommend geluid in de water leidingen.

Het begon als we na een aantal uur de koude kraan aanzette, maar het stopte als we dan de koude kraan even lieten lopen.

Vanaf vandaag is het een constant geluid, en stopt het alleen als we de kraan laten lopen. Het is inmiddels gewisseld naar de warme kraan, nu moet die aanstaan om het geluid te laten stoppen.

We hebben de CV ketel van de stroom gehaald, nog steeds aanwezig. We hebben de de hoofdkraan uitgezet, maar de CV ketel aangelaten. Het stopt wanneer de hoofdkraan dicht is, begint weer zodra die open is. We hebben de hoofdkraan dicht gedraaid en de CV ketel van de stroom afgehaald. Toen we de hoofdkraan weer opende begon het weer nog voordat er een kraan of de cv ketel aan was.

We hebben een Nefit Proline CV ketel. Het geluid lijkt vanuit de cv ketel te komen, maar zoals ik al schreef, het stopt niet wanneer deze van de stroom wordt gehaald. Het stopt alleen als de hoofdkraan dicht is.

Morgen kan ik pas bellen, want het is nu zondag. Maar ik weet niet wie ik moet bellen. Brabant Water, de water leverancier, vanwege de hoofdkraan. Of moet ik de woonstichting bellen vanwege de CV ketel?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Druppelt er water vanonder de CV ketel in de afvoer? Het zou de inlaatcombinatie kunnen zijn die wat doorlekt en staat te trillen.
 

BattlePro3

  • #3
Nee er lekt geen water, nergens lekt er water.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Geluid zou duiden op resonantie en dat betekent m.i. dat er toch ergens water moet stromen. Dus of er staat een kraan/ventiel te druppelen of je hebt een lek....
 

BattlePro3

  • #5
De kraan in de keuken druppelt soms, maar dat doet hij al maanden. Het is pas begonnen afgelopen donderdag.

Het is nu wel compleet gestopt, ook nu al kranen dicht zijn

De woonstichting zei dat ik eerst de water leverancier moest bellen om de hoofdkraan te laten vervangen, en als het probleem er nog steeds is, moet ik terug bellen om de CV ketel te laten maken...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
Een lek moet op de watermeter te zien zijn. Sluit alle kranen en spoel de WC niet door en neem met een tussenpoos van een uur de watermeterstand tot het kleinst mogelijke debiet op. Er zit waarschijnlijk een wieltje of pijltje dat ronddraait. Het gemakkelijkst is met een telefoon twee keer een foto te nemen van de watermeter met een tussenpoos van een uur en die te vergelijken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
controleer eens met een stukje toiletpapier in de wc pot onder de inspoel en net daar onder als de wc ook door loopt.
Zo ja dat is de boos doender de vlotter reservoir
 

BattlePro3

  • #8
Bedankt iedereen, ik zal dat vandaag nog proberen, maar morgen als nog de water leverancier en anders de woonstichting inschakelen, zelfs als het stopt.

Puur voor de zekerheid dat we weten dat alles goed werkt
 

Elsssss

  • #9
Wij hebben exact hetzelfde probleem. Ben even benieuwd wat de oorzaak uiteindelijk was.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Heb je dan ook exact dezelfde omstandigheden als die, welke @BattlePro3 2 jaar geleden genoemd heeft?
Want de kans, dat de topicstarter hier nog terugkomt is eigenlijk gering, op 30-8-2020 heeft hij zijn laatste bericht hier geplaatst.
Tenzij hij geabonneerd is op mails indien er hier een antwoord geplaatst wordt (moet in het profiel bewust aangezet worden), zal hij niet eens weten dat je het hier vraagt.

Je kunt daarom beter een nieuw, eigen topic starten. Met daarin een zo goed mogelijke beschrijving hoe het bij jou gesitueerd is en welke onderdelen erbij betrokken zijn (bijv. welk merk en type verwarmingstoestel). En wanneer het wel en niet stopt als je iets dicht of juist open draait.

Als je de bedoeling had, dat door je vraag hier andere antwoorden komen, wil ik je erop wijzen dat het overnemen van andermans topic dat hier niet zo erg gewaardeerd wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu