Brommende leidingen.

renehi

  • #21
Fiesiekus schreef:
Is er in een radiatorkraan misschien een klepzitting die resoneert? Te controleren door elke kraan even dicht te draaien (bij warmtevraag) en kijken of de brom verdwijnt.
Heb je toevallig op de 1e radiator, vanuit de c.v.-leiding gezien, een thermostaatrad.kraan zitten? Sommige kunnen dan de watertoevoer niet goed afsluiten. Enige optie is om dan hem constant dicht te houden of constant open. Of een goede kraan kopen die het wel goed kan afsluiten...
 

Ries

  • #22
Nee, een gewone kraan.
 

renehi

  • #23
Ries schreef:
Nee, een gewone kraan.
Als de kraan tot nu toe constant dicht heeft gestaan of een klein beetje open, es een keer vol open draaien en wachten tot er warm water door de c.v. leidingen komt. Kijken of die dan bromt. Mocht die kraan tot nu toe vol open hebben gestaan dan de kraan dicht draaien kijken of die wat doet.

Ik heb dat met die therm.kraan zelf gehad. Deze kon de druk niet aan en ging ook brommen en geluiden produceren. Een cv-monteur (essent jaarlijkse controle) heeft mij verteld dat dit vaker voorkomt.
 

Ries

  • #24
Ik heb het geprobeerd maar het brommen blijft.
 

Klorissa

  • #25
Fiesiekus schreef:
Dan denk ik toch dat die brom niet door de pomp ontstaat, dan zou je 'm ook horen bij w.w.-vraag
deze ketel heeft twee pompen een voor cv en een voor ww
 

renehi

  • #26
:denk: misschien dat iemand anders nog een suggestie heeft......
 

Louis Verhagen

  • #27
Ik heb ook zo'n brommend geluid. Ik heb de oorzaak gevonden. Ik heb bij een bouwmarkt thermostaat kranen gekocht. Als de kraan op een bepaalde stand door de thermostaat wordt dicht gezet komt er een brommend geluid in het systeem.

Eerst dacht ik het probleem te kunnen verhelpen door de thermostaat er af te halen en gewoon de zwarte dop (noodkraan) te gebruiken om het open of dicht te schroeven. Echter ook met vaste dop (dus zonder thermostaat) trilt (of bromt) de kraan in bepaalde standen als de kachel aanslaat.

Kennelijk zit er iets in de kraan zelf wat gaat resoneren. Voor de duidelijkheid, ik heb ze in de goede richting gemonteerd. En (helaas) is het herhaalbaar met alle kranen.

Ik ben bang dat iets te goedkope kranen heb gekocht.

Dus ik ga een aantal vervangen (goedkoop is duurkoop indeze).

louis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu