Brievenbus gat kunstof deur verkleinen

Christianv

  • #1
Ik heb een kunstof deur waar een brievenbus met een schacht op zit. Nu is de brievenbus kapot en moet vervangen worden. De deur is maar 24mm dik wat er in combinatie met de schacht en het bestaande gat wat geen standaard maat is voor zorgt dat het bijna onmogelijk is een nieuwe brievenbus te vinden.

Uiteindelijk een nieuwe brievenbus voor deur dikte 24mm gevonden met schacht die netjes het gat afdekt. Deze komt morgen binnen.

Echter is de schacht smaller dan het bestaande gat. Ik kan hem dus aandraaien en dan zit deze vast maar van onder en boven de schacht zit nog ruimte nu wil ik dit opvullen.

Zelf zat ik te denken hier pur voor te gebruiken. De binnenkant van de kunstof deur is zelf piepschuim en pur isoleert ook goed.

Maar misschien hebben jullie nog een beter idee hoe ik dit kan opvullen? Of kan ik het beter helemaal niet opvullen? Het gaat om ongeveer 20mm verschil. Het gat is 62mm hoog en de schacht 42mm

Ik hoor het graag.
 
  • Like
Waarderingen: kluslust

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Pur gaat schuimen en zet uit met als gevolg dat het 1 puinhoop gaat worden wat je weer bij moet snijden/schuren ed.

Ik zou gewoon van een plank een passtuk maken wat precies in het gat past. In die plank maak je dan weer een gat voor je brievenbus.
Is alles klaar dan lijm/kit je de plank in het gat en zodra alles droog en vast zit monteer je de brievenbus.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu