Brandwerende wanden of niet?

Hallojuul

  • #1
Hallo Mede-forumgebruikers!

Ik zit al even met een 'brandende' vraag en krijg hem niet beantwoord op dit forum. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

De situatie:

Een bestaand kantoorpand wordt aan meerdere ondernemers verhuurd (elke kamer in het pand is een verhuurde ruimte). Ik huur daar een ruimte van resp. 70m2. De ruimte is vierkant en voorzien van brandwerende wanden, vluchtroute, noodverlichting, ect. zoals het hoort in een kantoorpand.

Het plan:

Nu wil ik in die ruimte twee cabines realiseren waarin sauna's komen te staan voor klanten van een sportschool die elders in het pand zit. Hetzelfde idee als de cabines van een zonnestudio, enkel dan doorgetrokken tot het plafond (systeemplafond). De afscheiding wil ik van vuren balken en gips gaan maken. In elk van de 'saunaruimtes' komt een toegangsdeur. de ruimtes worden resp. 30m2 groot. De overige m2 in de ruimte zal worden gebruikt als halletje om bij bij binnenkomst in de grote ruimte naar de betreffende ruimte te lopen.

De vraag:

Moet deze afscheiding brandwerend zijn? Zo ja, hoeveel minuten?

Bedankt!! :D

Met vriendelijke groet,

Hallojuul
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de ruimte nu voldoet aan het bouwbesluit kwa brandwerendheid, hoef je normaal gesproken niets te veranderen, als je het opdeelt. Dat geldt al zelfs voor het hele pand zo. Alleen woonfuncties (e.d.) moeten brandwerend gescheiden worden, de rest mag in hetzelfde compartiment.

Maar e.e.a. is wel afhankelijk van de precieze gebruik en situatie ter plekke. Dit valt niet heel goed te beoordelen op afstand. Je kan beter contact opnemen met een brandveiligheidsadviseur of met de gemeente.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu