Brandwerende deur

Conradus

  • #1
Ik heb een vraag met betrekking tot het bewerken/aanpassen van een deur met een brandvertragende laag. Als ik in een deur die is voorzien van een brandvertragende laag een extra slot aanbreng in hoeverre heb ik dan de brandwerende/vertragende werking van die laag beïnvloedt? In de laag zelf is een gaatje gemaakt van zo'n 6mm waardoor de sleutel in het slot moet worden gesloten. Weet iemand een adres van een instelling of organisatie die me hier een antwoord op kunnen geven?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien even aangeven waar die brandwerende deur zich bevindt (wat voor gebouw en op welke plek), en wie dat gaatje heeft aangebracht (een bedrijf, jij zelf)?

Adressen worden hier maar zelden verstrekt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Bouw en woningtoezicht of de brandweer.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Meestal niet mits je ook slotschilden toe gaat passen.
Maar e.e.a is afhankelijk van hoe je het slot aanbrengt, immers je wilt geen hitte transport van de ene kant van de deur naar de andere kant.

Een brandwerende deur is vaak gewoon een massieve hechthoutdeur welke door de verschillende lagen en het massief zijn het vuur een bepaalde tijd tegen kan houden.
Heb je een echte brandwerende deur dan is er rondom een soort rubber aangebracht (meestal rood of groen) dit spul gaat uitzetten/schuimen zodra het warm wordt waardoor de kieren rond de deur opgevuld worden.
Met als voordeel dat de deur maar aan 1 zijde door het vuur wordt aangevallen en rook en hitte niet door de kieren kan waardoor de mensen/het gebouw achter deze deur beter beschermd zijn.

suc6

Gerrit
 

Conradus

  • #5
Het is een gewone deur tussen gang/overloop en kamer. De deur is voorzien van een brandwerende laag aan de binnenzijde. In de brandwerende laag zitten al slotgaten voor het bestaande slot. Er is een extra slot bijgeplaatst en daarvoor was natuurlijk een extra gat t.b.v. de sleuteldoorvoer nodig.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
In een normale woning hoeft een dergelijke deur voor zover mij bekend niet brandwerend uitgevoerd te zijn. Ik vermoed dus dat er sprake is van een overloop met kamers voor kamerhuurders o.i.d. (studenten?).
Daarvoor zijn vanzelfsprekend wel strengere eisen.

Er bestaan afdekschilden voor dergelijke pensloten, die zijn er in een hele dunne, maar ook in een zware uitvoering. Als je die erop zet is eventuele trek door het gat eigenlijk al uitgesloten.

Maar of het dan aan eventueel vereiste voorschriften voldoet kan eigenlijk alleen de betreffende instantie (zoals headhunter hierboven noemt) zeggen.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #7
Ligt er ook aan of de deur 30 min. brandwerend moet zijn, of 60 min. brandwerend volgens NEN6069.

Zijn daar eisen over bekend? Woningscheidend is b.v. 60min.

Over het algemeen worden de deuren getest met een standaard slot zoals normaal in de praktijk wordt toegepast.

w.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu