Brainbox fasto/nefit reparatie

Dennes

  • #1
Weet iemand waar ik de brainbox van mijn fasto 2510 kan laten repareren?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb even gezocht op ons forum met het zoekwoord "brainbox".

Daaruit blijkt dat dit besturings-onderdeel niet te repareren is, dwz overal wordt gesproken over vervanging ervan.

Adressen van reparateurs worden niet op dit forum gegeven. Raadpleeg daarvoor een telefoonboek of gouden gids.

Misschien is het handiger om het probleem te omschrijven, teneinde zekerheid te krijgen of het inderdaad dit (vrij dure, heb ik begrepen) onderdeel betreft.
 

Dennes

  • #3
De brainbox is zeker defect want ik heb er een andere in geplaatst, maar ik zou graag weer een goede printplaat op voorraad willen hebben liggen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bij bijna geen een apparaat is het tegenwoordig mogelijk de losse printplaten te (laten) repareren.

Schema's van dergelijke onderdelen worden (door de fabrikanten) niet afgegeven, en reparatie, als het al mogelijk is, kost vaak meer dan nieuw.

Op zich is dat heel jammer, want ik repareer zelf ook graag mijn spullen op printplaatniveau, vaak is er maar een klein onderdeel defect! En betaal je dus een boel geld voor één heel klein mankementje.

Aan de andere kant zijn besturingsprinten voor ketels bepalend voor de juiste (veilige!) werking van het apparaat, en ik kan me dus wel voorstellen dat fabrikanten niet staan te juigen om zelf-reparateurs!

Ook bij de witgoedrubriek komen we hetzelfde tegen: als er al een printplaat van bijv. een wasmachine gerepareerd kan worden is dat omdat er een duidelijk zichtbaar defect aanwezig was: losse printsporen of solderingen in de buurt van een relais...
 

MarcoDezicht

  • #5
Voorheen werden de brainboxen wel gerepareerd, maar doordat er daarna weer vrij snel een storing opdook, is er beslist om deze niet meer te reparen.

Vandaar worden ze niet meer gemaakt door de toeleverancier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu